Producătorul de instalații de încălzire prin inducție AAGES debutează azi la BVB

0

Titlurile AAGES Târgu Mureș debutează luni, 19 iunie, la Bursa de Valori București. Toate cele 1,5 milioane de acțiuni puse în vânzare în oferta producătorului de echipamente industriale AAGES au găsit cerere încă din primele ore de subscriere din urmă cu două săptămâni. Ordinele au fost plasate covârșitor la limita superioară a intervalului de subscriere, astfel încât este de așteptat ca prețul final al ofertei să fie de 3,90 lei/acțiune.

La acest nivel, operațiunea de piață se ridică la 5,85 milioane lei (1,28 milioane euro), iar capitalizarea de piață cu care compania intră la bursă se situează la 39,00 milioane lei (8,53 milioane euro), conform profit.ro.

Nouă acţionari persoane fizice au vândut 15% din AAGES Târgu-Mureş, companie cu 24 mil. lei afaceri anul trecut, în urma unei oferte de listare care a durat doar două zile, faţă de 10 zile cât era iniţial în program. Molnar Gabor, 66 de ani, preşedintele executiv al producătorului de echipamente industriale AAGES Târgu-Mureş (AAG), a cărei tranzacţionare pe bursă ar putea începe de săptămâna viitoare, spune că cei nouă acţionari care au ieşit sau care au vândut din companie pe bursă voiau să transforme activele cât mai repede în bani, nu să aştepte dividendele.

„Mai ales cei care deţineau câteva procente, fiindcă dacă ei aşteptau să adune bani din dividend, ar fi trebuit să aştepte mai mult. Aşa, vânzând un procent, două procente, la nivelul venitului de la noi din ţară este o sumă rezonabilă“, spune Molnar Gabor, conform zf.ro.

AAGES S.A., cu sediul lângă Târgu Mureș, proiectează și produce de peste 26 de ani instalații de încălzire prin inducție pentru o gamă largă de aplicații. Acțiunile AAGES vor intra la tranzacționare luni, 19 iunie, cu simbolul bursier AAG.

Share.

Lasă un comentariu