Producătorii GNL din SUA vor avea de suferit dacă nu se termină războiul comercial

0

Industria de export a gazului natural lichefiat din SUA a fost deosebit de vulnerabilă la războiul comercial dintre SUA și China, a declarat șeful grupului American Petroleum Institute, adăugând că speră că negociatorii vor rezolva în curând diferendul.

Mike Sommers, președintele și directorul executiv al Institutului american de petrol, a declarat reporterilor că o dispută escaladată ar putea dăuna producătorilor de GNL din S.U.A., în timp ce alte țări fac tot posibilul pentru a acoperi orice deficit.

“Acesta este un vid de putere care va fi ocupat de mulți dintre adversarii Statelor Unite”, a declarat Sommers într-o teleconferință, potrivit Reuters.

SUA este exportatorul de GNL cu creșterea cea mai rapidă din lume. China, importatorul cu cea mai rapidă creștere, a cumpărat aproximativ 15% din exporturile de GNL din SUA în 2017, în valoare de aproximativ 447 milioane dolari. În 2018, China a cumpărat doar 10% din exporturi.

Președintele Donald Trump a aplicat anul trecut tarife importurilor chineze de sute de miliarde de dolari și a amenințat că va presa Beijingul mai mult pentru a-și schimba practicile pe subiecte variind de la subvenții industriale până la proprietate intelectuală și hacking. China a răspuns cu propriile tarife.

Share.

Lasă un comentariu