Primăria Bucureștiului achiziționează 130 de autobuze hibrid Mercedes

0

Câştigătorul licitaţiei pentru 130 de autobuze hibrid în Bucureşti este Mercedes – Benz, iar tipul autobuzului care va fi livrat este Mercedes – Benz Citaro Hybrid, a anunţat luni Primarul General Gabriela Firea.

Autobuzul a primit premiul “Bus of the year 2019”, acordat în cadrul evenimentului IAA 2018. Valoarea contractului este de circa 195 milioane lei, fără TVA.

„Este o îmbunătățire semnificativă, după ce, timp de 12 ani, nu a mai fost achiziționat nici măcar un autovehicul pentru transportul public. Parcul auto al Societății de Transport București este înnoit astfel cu 530 de mijloace noi de transport, ultramoderne, care oferă bucureștenilor cele mai bune condiții de transport în comun.

Mai avem în curs de atribuire contractele pentru alte 300 de noi mijloace de transport: 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice – care se află, în acest moment, în diverse etape de evaluare și pentru care o parte din finanțare este asigurată din fonduri nerambursabile”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de socializare, conform e-nergia.ro.

Potrivit contractului, livrarea se va face începând cu luna mai a anului viitor şi se va întinde pe o perioadă de opt luni.

Share.

Lasă un comentariu