Primăria București vrea să refacă 31 de km din rețeaua de termoficare a Capitalei în 2019

1

Primăria Capitalei își propune să investească în acest an în reabilitatea a 31,2 kilometri de rețea, în condițiile în care mai mult de 75% din rețeaua de aproape 4.000 km de conducte are o vechime de peste 40 de ani și riscă să provoace avarii oricând, conform Frames.

Datele din proiectul de buget al Municipalității pe 2019 indică suma de 63 de milioane de euro (303,5 mil.lei) la capitolul cheltuieli cu energia termică (RADET), din care 20,4 milioane de euro pentru continuarea investițiilor din anii anteriori și 43,4 milioane de euro pentru alte investiții.

“Relevant este faptul că proiectul nu alocă niciun leu pentru investiții noi în 2019, toate acestea fiind mutate în orizontul 2020-2025. În plus, bugetul nu prevede niciun ban din surse externe (credite, fonduri UE etc.), cu toate că Municipalitatea se laudă, cel puțin pe hârtie, cu proiecte de sute de milioane de euro”, arată analiza firmei de consultanță.

Printre investițiile puține asumate de Municipalitate în acest an se află dezvoltarea dispeceratului operativ RADET, unde sunt alocați 2,5 mil.lei (credite de angajament) dintr-un necesar de 52,2 milioane de lei (obiectiv asumat încă din anul 2000), modernizarea punctelor termice, unde sunt promiși 5,2 milioane de lei, dintr-un necesar total de 68,5 milioane lei, modernizarea rețelei termice din zona Crângași (1,25 mil.lei din necesarul de 52 milioane de lei), modernizarea CET Victoriei, rețeaua termică din zona Aviației și eficientizarea alimentării cu energie termică a consumatorilor racordați la două centrale din zona Bucureștii Noi.

Share.