Acasă » Termo » Primăria București a votat pentru incineratorul de deșeuri, un proiect cu șanse minime de concretizare

Primăria București a votat pentru incineratorul de deșeuri, un proiect cu șanse minime de concretizare

28 august 2019
Cogenerare
energynomics

Consiliul General al Municipiului București a votat marți o hotărâre prin care aprobă Master Planul pentru sistemul de management integrat al deșeurilor. Una dintre principalele prevederi ale Master Planului este construirea unui incinerator de deșeuri reziduale, rămase după colectarea separată a deșeurilor reciclabile și a bio-deșeurilor.

Valoarea incineratorului este estimată la 146,5 milioane de euro, arată calculele consultantului Primăriei, societatea Ramboll South East Europe, și ar urma să fie construit până în 2022 pe amplasamentul actualei centrale CET Progresu, în Sectorul 4, pe Strada Pogoanelor 1A. Planul de investiții pe termen lung, în valoare de 462 de milioane de euro, prevede investiții majore, pe lângă instalația de incinerare, în sisteme de colectare separată, stații de sortare și în instalații de tratare a deșeurilor reziduale.

Documentul adoptat este unul strategic, a precizat la RFI consilierul PNL Ciprian Ciucu. „Cu alte cuvinte, este un document care ghidează acțiunea Primăriei în ceea ce privește managementul deșeurilor. Vor avea loc noi discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, pornind de la acest proiect. Nu avem un studiu de fezabilitate și nici un proiect scris, o aplicație de finanțare depusă, este doar un document strategic.”

Construcția propriu-zisă are șanse minime de concretizare, în condițiile în care va exista o puternică rezistență din partea locuitorilor Capitalei și a organizațiilor de mediu, care vor avea și susținerea politică a partidelor de opoziție astăzi (USR și PNL), dar bine plasate electoral în perspectiva viitoarelor alegeri locale și naționale. „Ar fi bine să reconsiderăm această soluție”, a declarat consilierul PNL Ciprian Ciucu, la RFI.

Etichete:

4 comentarii la „Primăria București a votat pentru incineratorul de deșeuri, un proiect cu șanse minime de concretizare”

  1. Pascal Iustinian

    Eu am depus inca din 2007 o oferta de finantare bazata pe un SF pentru incinerarea deseurilor periculoase(spitalicesti) la PMB(impreuna cu partenerul meu danez).Oferta includea si finantarea proiectului. Am fost trimis la plimbare(au zis ca nu au nevoie).Date contact: [email protected] mobil:0744655908

  2. Cred ca primordial era sa se faca ghene de gunoi separate pentru gunoi reciclabil si pentru restul.In tarile civilizate dupa cca 25 de ani au ajuns la 4 tipuri de ghene separate pentru gunoaie.Adica primordial era sa invete populatia sa-si sorteze gunoaiele.Dar ca tot ce se incepe ,se pune carul inaintea boilor,rezultatele se vad.

  3. Bucharest is already the most air polluted capital city in Europe.
    The health-harming substances emitted by waste incineration plants include dioxins, heavy metals and particulate matter known to cause respiratory diseases, cancers, immune system damage and reproductive and developmental problems. 2019 may be the year Europe stops financing the incineration of precious resources: the European Parliament’s proposal to cut EU subsidies to waste disposal and incineration facilities within the scope of the Cohesion Fund is a major step towards a smarter, safer and more circular system

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *