Prețurile petrolului scad din nou, în pofida anunțului unui posibil acord între Rusia și Arabia Saudită

0

Prețurile petrolului au scăzut din nou luni, după ce CEO-ul fondului suveran rus RDIF a declarat pentru CNBC că Moscova și Riyadh sunt „foarte apropiate” de o înțelegere și după ce Rusia a declarat că este gata să reducă producția, potrivit Reuters.

Referința WTI a pierdut luni 5,5% și s-a tranzacționat la 26,77 dolari pe baril, în timp ce indicele Brent a scăzut cu 3,7%, fiind tranzacționat la 32,82 dolari, potrivit CNBC.

“Cred că întreaga piață înțelege că acest acord este important și că va aduce multă stabilitate, o stabilitate atât de importantă pe piață, iar noi suntem foarte aproape de a îl încheia”, a spus Kirill Dmitriev, reprezentantul Fondul de investiții rus RDIF, pentru CNBC. Prețurile Brent s-au majorat la scurt timp după comentariile optimiste ale lui Dmitriev, însă ulterior au pierdut teren, din nou.

Anterior, contractele futures pentru referințele americane pierduseră peste 10%, după ce întâlnirea dintre OPEC și aliații săi, programată inițial pentru luni, a fost amânată, fapt care a stârnit îngrijorările Wall Street referitoare la o posibilă tărăgănare a procesului de reducere a producției.

Petrolul a înregistrat o creștere săptămâna trecută – WTI și Brent înregistrând cea mai bună săptămână din ultima perioadă– după ce Arabia Saudită a convocat întâlnirea OPEC și a aliaților săi – alianță cunoscută sub numele de OPEC+, semnalând că ar putea exista progrese în ceea ce privește reducerea producției.

Share.

Lasă un comentariu