Prețurile petrolului au recuperat 25% după ce Trump a anunțat reduceri enorme de producție, iar Arabia Saudită a solicitat reuniunea OPEC

0

Cresc speranțele unui armistițiu în războiul brutal al prețurilor petrolului dintre Arabia Saudită și Rusia, joi prețul recuperând teren până la un nivel record, potrivit CNN.

Președintele Donald Trump a sugerat o reducere masivă a producției, iar Arabia Saudită a cerut o întâlnire „urgentă” între OPEC, Rusia și alte țări pentru a restabili „echilibrul” pe piața petrolului.

Chiar dacă nu a fost stabilită o dată pentru o astfel de întâlnire – și nu s-a anunțat încă niciun acord cu privire la eventualele tăieri – piața petrolului a crescut semnificativ.

Prețurile petrolului din SUA au crescut cu până la 35%, la 27,39 dolari la baril, după ce Trump a declarat pe Twitter că speră și se așteaptă ca Arabia Saudită și Rusia să reducă producția cu 10-15 milioane barili pe zi. Țițeiul brut a închis cu o creștere de 25% până la 25,32 dolari barilul. Această cifră depășește recordul precedent zilnic, care fusese stabilit cu exact două săptămâni în urmă.

Tweet-ul lui Trump a urmat unei convorbiri cu prințul coroanei saudite, Mohammed bin Salman. “Dacă se va întâmpla, va fi excelent pentru industria de petrol și gaze!” a scris președintele american.

Arabia Saudită și Rusia sunt angajate într-un război epic al prețurilor încă de la începutul lunii martie, inundând piața petrolului cu țiței ieftin, pe măsură ce cererea s-a prăbușit, în urma pandemiei de coronavirus. Țițeiul a suferit scăderi până la valori minime ale ultimilor 18 ani, afectând companiile petroliere americane și titlurile energetice.

Share.

Lasă un comentariu