Prețurile energiei electrice din gospodăriile germane nu vor scădea, în pofida eforturilor guvernului

0

Potrivit site-urilor de comparație a prețurilor, este puțin probabil ca prețurile energiei casnice din Germania să scadă anul viitor, în pofida eforturilor guvernului de a reduce prețurile. Unele companii de energie electrică au anunțat scăderi de prețuri pentru anul viitor, dar acestea sunt depășite de un număr similar de companii care vor crește prețurile, potrivit CLEW. “Majoritatea furnizorilor de energie electrică par să nu aibă motive pentru a coborî prețurile în prezent, în pofida limitării taxei pentru energia regenerabilă”, a declarat Thorsten Storck, expert în energie al Verivox. “Prin urmare, ne așteptăm ca prețurile energiei electrice să stagneze la un nivel ridicat și în anul următor”.

Guvernul german a decis să plafoneze taxa suplimentară pentru energie regenerabilă la 6,5 cenți pe kilowatt oră (kWh) anul viitor și la 6,0 cenți în 2022, în contextul programului său de recuperare. Acesta va fi finanțat prin subvenții de stat în valoare de 11 miliarde de euro, pentru a ușura povara facturilor de energie electrică pentru clienți. Fără intervenția guvernului, taxa ar fi crescut la 9,7 cenți anul viitor, în loc să rămână stabilă. Gospodăriile germane plătesc deja unele dintre cele mai mari prețuri la energie din Europa.

Verivox a declarat că 45 de furnizori au anunțat o reducere a prețului în medie cu 1,8%, comparativ cu 42 de furnizori care planifică o creștere cu 2,4% în medie. Site-ul de comparație rival Check24, care folosește o metodologie ușor diferită, a declarat că 47 de furnizori planifică o reducere medie a prețurilor de 2,4%, în timp ce 59 de companii vor crește prețurile cu o medie de 4,6%.

Share.

Lasă un comentariu