Președintele Republicii Moldova cere Gazprom o reducere cu 10-15% a prețului gazelor

3

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut în cadrul unei vizite de lucru în Rusia, directorului executiv al Gazprom, Alexey Miller, să acorde Chișinăului o reducere de 10-15% pentru prețul gazului, a afirmat Donon pe contul de Facebook.

Potrivit liderului Republicii Moldova, astfel “se vor reduce în continuare tarifele la gaze pentru clienții finali”, citează TASS.

“L-am întrebat pe șeful Gazpromului Alexei Miller de a acorda Moldovei o reducere cu 10-15% a gazelor (în ceea ce privește țările Uniunii Eurasiatice – EAEU). Procesul de gaze pentru Moldova în ultimii ani a scăzut de mai mult de două ori În consecință, este necesar să se reducă prețul gazului pentru clientul final”, a scris Dodon.

Potrivit acestuia, acest lucru “va reduce în continuare tarifele la gaze pentru clienții finali” și “va da o reacție în lanț la reducerea prețului tuturor bunurilor și serviciilor.

După cum precizează președintele, prețul gazelor primite de Moldova se bazează pe o formulă specială, potrivit căreia Republica Moldova plătește aproximativ 175 de dolari pe 1.000 de metri cubi de gaze, în timp ce acum câțiva ani plătea aproximativ 400 de dolari. În ciuda faptului că prețul gazelor a scăzut de mai mult de două ori în ultimii ani, populația plătește aproximativ 380 de dolari pentru 1.000 de metri cubi. “Este necesar să reducem prețul gazului pentru clientul final”, subliniază Dodon, citat de eadaily.com.

Republica Moldova a solicitat statutul de observator în EAEU, aprobat de toți membrii. Acesta este motivul pentru care Dodon a decis să se adreseze directorului general al Gazprom, solicitând reducerea prețului gazelor.

Share.

3 Comments

  1. Din cate stiu, ultima data, Moldova nu avea presedinte.
    Poate este vorba despre Republica Moldova !!!!
    Din prostie si ignoranta, abandonam de buna voie o denumire romaneasca de suflet MOLDOVA.

  2. Si eu multumesc pentru receptivitate.Chiar apreciez in mod deosebit deschiderea spre dialog. Sunteti o revista serioasa, asa cum va stiu de cand va citesc.Asa ar trebui sa functioneze intreaga presa. Din pacate nu este cazul…
    Astept acum cat mai multe stiri si din Moldova, sa incercam sa ne recuperam brandul atat de aproape de a fi pierdut.

Lasă un comentariu