Președintele Iohannis a promulgat Legea 120/2019 pentru deblocarea investițiilor Transelectrica

0

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea 120/2019 privind unele măsuri necesare pentru realizarea lucrărilor și implementarea proiectelor de importanță națională privind rețeaua electrică de transport. Legea facilitează realizarea proiectelor de investiții vitale la nivelul securității energetice a României, facilitează construcția liniilor electrice aeriene și respectarea termenelor limită pentru proiectele cu finanțare europeană, anunță Transelectrica.

“Legea promulgată astăzi de Președintele Iohannis are un rol esențial în consolidarea și extinderea infrastructurii de transport al energiei electrice pe tot teritoriul României. Efectele se vor vedea mai ales în proiectele liniilor electrice aeriene, unde procesul de autorizare era greoi, iar construcția efectivă a liniei era deseori îngreunată de procesele birocratice. Astfel am armonizat diversele prevederi legislative pentru a facilita implementarea proiectelor de investiții. Felicităm pe această cale toți profesioniștii din cadrul CNTEE Transelectrica SA care au adus un aport la atingerea acestui obiectiv uriaș pentru buna funcționare a Sistemului Energetic Național”, a declarat Marius Dănuț Carașol, președintele Directoratului Transelectrica.

În lipsa unor elemente derogatorii specifice, legislaţia în vigoare nu putea asigura cadrul legal necesar implementării proiectelor de importanţă naţională pentru reţeaua electrică.

Share.

Lasă un comentariu