Premierul Grindeanu cere Fiscului și Finanțelor să analizeze insolvenţa companiilor

0

Premierul Sorin Grindeanu a cerut Ministerului de Finanţe şi ANAF să prezinte până pe 15 mai “o analiză atentă” privind situaţia din ultimii ani în cazul intrărilor în insolvenţă înregistrate la nivelul firmelor din România, în vederea elaborării unor măsuri care să ducă la diminuarea a ceea ce pare a fi devenit “un sport naţional”, conform Agerpres.

“Cele 14 măsuri au fost implementate, ne interesează în perioada imediat următoare (…) inclusiv măsuri legate de cadrul legal, cadrul fiscalo-legal, dacă pot să-l denumesc aşa. Unul dintre ele (…) e să facem o analiză foarte atentă pe ceea ce, în acest moment, pare a deveni un sport naţional, intrarea în insolvenţă a foarte multor companii, firme. Nu acum, în ultimul timp, ci în ultimii ani dacă vreţi, şi nereuşirea ieşirii din această zonă”, a spus premierul.

”Şi aici trebuie să se facă o analiză foarte, foarte atentă, şi le-am cerut celor de la Ministerul Finanţelor şi de la ANAF, astfel încât termenul de 15 mai pe care l-am discutat cu ei pentru a veni cu măsuri care să îmbunătăţească, să nu se mai practice, aşa cum spuneam, şi cred că a spus şi domnul preşedinte, a devenit un sport naţional. Foarte multe active, foarte multe lucruri sunt blocate în tot acest proces de insolvenţă. (…) Vreau să se facă foarte atent această analiză, iar analiza şi măsurile trebuie a fi prezentate mie şi Guvernului până în 15 mai”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Share.

Lasă un comentariu