Acasă » Evenimente » Nu rata! » Premiera anului – candidaturile anului 2015 la Energy Evolution

Premiera anului – candidaturile anului 2015 la Energy Evolution

23 noiembrie 2015
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2015 la premiile Energy Evolution, cu secțiunea Premiera anului. Doar unul dintre proiectele de mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 3 decembrie. Fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită însă respectul nostru și o promovare cât mai largă.

ABMEE & Servelect Cluj

Nearly Zero Energy Hotels – neZEH

Printr-un proiect cu finanţare europeană, ABMEE în calitate de partener al proiectului şi Servelect în calitate de auditor energetic şi companie ESCO au iniţiat transformarea a 3 hoteluri din România în clădiri cu consum energetic aproape zero, nZEB. La nivel sectorului de turism, este un proiect reprezentativ cu replicabilitate.

Prin suportul financiar oferit de BERD şi proiectul european “Nearly Zero Energy Hotels”, coordonat în România de către ABMEE, în primăvara anului 2015, Servelect Cluj a realizat 3 audituri energetice complexe, la nivel de anvelope clădiri, instalaţii şi procese de consum în 3 hoteluri (Grand Hotel Balvanyos, Hotel Cubix şi Hotel Kolping), ai căror proprietari şi-au manifestat interesul pentru transformarea clădirilor în nZEB, faţă de niveluri medii de consum primar de peste 430 kWh/mp/an.

Rezultatul a fost pregătirea unor pachete de soluţii de renovare avansată a clădirilor, pentru reducerea necesarului de consum energetic şi pentru instalarea unor surse locale regenerabile de energie, astfel încât să se atingă ţintă impusă de consum nZEB de 104 kWh/mp/an energie primară şi 35% aport de surse regenerabile. Soluţiile propuse pentru aceste 3 hoteluri, deşi presupun investiţii semnificative, parţial sunt deja în curs de implementare: etanşare şi termoizolare faţade, retrofit iluminat – Hotel Cubix; instalarea unei unităţi de micro-cogenerare – Grand Hotel Balvanyos; termoizolare faţade, cazane în condensaţie şi colectoare solare – Hotel Kolping. ABMEE şi Servelect prin proiectul neZEH acordă în continuare suport hotelierilor pentru accesarea de finanţare şi implementarea pachetelor de soluţii.

Eaton Corporation

UPS Eaton 93PS (8-40kW)z

UPS-ul cu cel mai mic cost total de proprietate (TCO) și disponibilitatea maximă în gama sa de putere – www.eaton.eu/TCO

Eaton 93PS este un UPS inteligent unic, disponibil pentru virtualizare și ultizare în cloud. O altă caracteristică tehnologică cheie este Sistemul de Reducere a consumului de la Eaton (ESS). Oferind deja putere în condiții de siguranță și securitate în cele mai importante hub-uri de centre de date din întreaga lume, ESS permite UPS să livreze eficienţă de până la 99%, prin suspendarea modulelor de putere atunci când nu este necesară condiționarea puterii.

Sistemul este, cu toate acestea, gata să comute la modul de dublă conversie în mai puţin de două milisecunde, dacă este nevoie. SSE îmbunătățește, de asemenea, fiabilitatea sistemului prin reducerea stresului asupra componentelor electrice, extinderea duratei de viață a UPS și ajutând profesioniștii IT să micşoreze costul total de proprietate.

Pentru a garanta un randament ridicat, chiar si atunci cand nivelul de încărcare a UPS-ului este mic, noul model 93PS folosește Sistemul de Management pentru Module Variabile de la Eaton (VMMS), care optimizează nivelurile de încărcare ale modulelor de putere într-un singur UPS sau în sisteme de UPS în paralel, prin suspendarea capacităţii suplimentare a UPS-ului.

Modelul 93PS a fost, de asemenea, proiectat pentru a fi extrem de scalabil. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.eaton.eu/93PS.

Eva Energy

Furnizor de energie electrică pentru clienți rezidențiali

Eva Energy, furnizor de energie electrică pentru consumatorii rezidențiali, candidează la categoria Premiera Anului cu reușita de a convinge într-un an peste 9.000 de gospodării să renunțe la contractul reglementat de furnizare, să schimbe furnizorul și să intre în relație comercială cu societatea noastră.

Grație experienței în energie a echipei Eva Energy, și a granulării analizelor care fundamentează deciziile de afaceri, compania noastră reușește ca în fiecare lună să adauge minimum 1.000 de clienți noi în sectorul rezidențial de consumatori de electricitate.

Am construit noi modele de abordare, de marketing și de vânzări în sectorul de furnizare de energie pentru gospodării, reușind să ajungem într-un an la peste 9.000 de clienți, cu o viteză de creștere a bazei de colaboratori și de consumatori de energie peste așteptări. Serviciile personalizate, capacitatea de a relația direct și onest cu clienții noștri, și de a interveni rapid sunt principalele noastre avantaje competitive.

Forte Gaz GN

Forte Gaz GN – nou furnizor pe piaţa de gaze naturale

Lipsa unei competiţii reale precum şi lipsa transparenţei în piaţă au promovat necesitatea apariţiei de noi furnizori în acest domeniu, precum Forte Gaz GN, care a reuşit să capitalizeze experienţă angajaţilor şi a acţionarilor într-un proiect de succes.

Proiectul a fost lansat în August 2014, cu demarare efectivă din 01 Octombrie 2014, a presupus angajarea unui capital de aproximativ 0.5 Mil EUR şi a 2 angajaţi familiari cu toate procedurile specifice domeniului.

Forte Gaz GN, s-a impus ca un furnizor competitiv de gaze naturale pentru că a reuşit să îmbine flexibilitatea, dinamismul şi calitatea serviciilor la un cost rezonabil pentru toţi clienţii săi.

Utilizarea platformelor centralizate de tranzacţionare pentru a asigura corectitudine, transparenţă şi vizibilitate a fost considerată un pilon central în strategia de dezvoltare a companiei.

Clienţii au apreciat seriozitatea şi transparenţa în relaţia cu compania, ceea ce a permis dezvoltarea foarte rapidă a bazei de clienţi.

Cum fiecare client are nevoi specifice pe lângă cele directe, adică avantajele comerciale, Forte Gaz GN încearcă în permanenţă să se plieze pe necesităţile clienţilor.

Grupul CEZ în România

Caravana CEZ: Energie pentru Profit

Sectorul energetic trece printr-o schimbare de fond. Nevoile şi cerinţele consumatorilor cresc şi se diversifică în acelaşi ritm cu stilul de viaţă. Furnizorii trebuie să le răspundă cu servicii de calitate, adaptate nevoilor şi, mai important decât toate, cu transparenţă şi responsabilitate. CEZ este mai mult decât un furnizor, este un partener pe termen lung al clienţilor săi, sprijinindu-le planurile şi unind oamenii cu visurile lor. De aceea, mergem în faţă clienţilor noştri şi le povestim ce soluţii au pentru un contract avantajos de energie eletrica şi un consum redus, asupra căruia ei sunt cei care deţin controlul.

CEO-ul CEZ Vânzare împreună cu directorii săi din prima linie şi 2 specialişti în eficienţă energetică au pornit într-o caravană, în 10 oraşe din ţară, unde povestesc consumatorilor interesaţi cum pot obţine costuri mai mici la energie, care sunt beneficiile şi recomandările pentru un contract avantajos de furnizare a energiei electrice, ce soluţii de eficientizare energetică au la îndemână. Prezentările conţin studii de caz din ţară şi străinătate, exemple concrete şi o sesiune generoasă de întrebări şi răspunsuri.

Întâlnirile au loc în 10 mari oraşe din ţară: Constanţa, Galaţi, Braşov, Ploieşti, Iaşi, Bacău, Cluj, Sibiu, Timişoara, Arad în perioada octombrie – noiembrie.

Grupul CEZ în România

CEZ E-mobility

Grupul CEZ în România îşi exprimă grija pentru comunitate şi oameni prin noi abordări şi, în acest an, a montat staţii electrice de încărcare a autoturismelor disponibile în mod gratuit atât angajaţilor, cât şi clienţilor din Piteşti şi Craiova. De asemenea, a achiziţionat, maşini electrice şi hibrid pentru angajaţi. Dacă rezultatele acestui proiect pilot vor fi pozitive, numărul staţiilor de încărcare şi al autoturismelor electrice va fi extins.

O staţie electrică a fost instalată la Piteşti pentru a putea testa şi analiza capacitatea de încărcare, autonomia maşinilor, precum şi programul de încărcare. Capacitatea de alimentare a staţiei de la Piteşti este de 22 kW pentru maşinile echipate cu port de încărcare compatibil Type2, respectiv 3,6 kW pentru autovehicule echipate cu port de încărcare Schuko). Accesul la staţia de încărcare este gratuit pentru toţi utilizatorii de maşini electrice, singura de acest fel din Piteşti.

În cel mai scurt timp vor fi livrate şi cele două autovehicule „verzi” achiziţionate: unul full electric şi unul hibrid care vor sta la dispoziţia angajaţilor CEZ din Craiova şi Piteşti.

OPCOM SA

Implementarea regulamentului REMIT

Implementarea prevederilor Regulamentul (UE) nr 1227/2011 al Parlamentului European și al Consiliului privind integritatea și transparența pieței angro de energie (REMIT) decurge din consolidarea obiectivului creării pieţei unice europene de energie, cu asigurarea integrităţii şi transparenţei acesteia în beneficiul consumatorilor finali de energie și al altor participanți la piață.

În scopul raportării datelor conform REMIT, OPCOM a parcurs un proces de autorizare de către ACER ca mecanism de raportare „RRM OPCOM” (Registered Reporting Mechanism), dezvoltând o soluţie tehnică şi un cadru legal destinate menţinerii unui echilibru între obiectivul general de asigurare a eficienţei, eficacităţii şi raportării în condiţii de securitate a datelor de tranzacţionare, şi o soluţie competitivă la nivel european, în beneficiul consumatorului final.

Conform Regulamentului (UE) nr. 1227/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind integritatea şi transparenţa pieţei angro de energie, articolul 8, (1) participanţii la piaţă sau o persoană sau o autoritate dintre cele menţionate la alineatul (4) literele (b)-(f), acţionând în numele acestora, furnizează Agenţiei o evidenţă a tranzacţiilor, inclusiv a ordinelor de tranzacţionare, de pe pieţele angro de energie. Informaţiile raportate includ datele precise de identificare a produse lor energetice angro cumpărate şi vândute, preţul şi cantitatea convenite, datele şi momentele de executare, părţile la tranzacţie şi beneficiarii tranzacţiei, precum şi alte informaţii relevante.

Raffles Energy SRL

Soluţii de pionierat “gas-to-power” la zăcămintele marginale de gaze naturale

Dorneşti şi Lilieci reprezintă primele zăcăminte marginale de gaze naturale din România care au fost valorificate şi puse în producţie în 2015 direct prin soluţia “gas-to-power” (“GTP”).

Acumularea de gaze naturale Dorneşti a fost descoperită în 2007, iar cea de la Lilieci în anul 2009. La momentul respectiv, nu existau soluţii adecvate pentru a monetiza gazele prin construirea unor conducte de aducţiune conectate la reţeaua Transgaz şi, prin urmare, cele două descoperiri au fost puse în “conservare”.

Zăcământul Dorneşti a fost pus în producţie experimentală prin construirea unei centrale electrice extrem de eficiente, bazată pe un design modular etapizat care permite atingerea treptată a unei rate de producţie de energie electrică de până la 2,5 MW/oră. Centrala este situată lângă sonda de producţie (ce conţine gaze naturale cu putere calorică ridicată, cu peste 99% metan, la circa 500 de metri adâncime) şi permite conversia directă a gazului în energie, cu conexiune la reţeaua naţională de electricitate de înaltă-medie tensiune, situată la circa 2 kilometri.

Zăcământul Lilieci reprezintă o acumulare convenţională de gaze naturale (peste 98% metan) ce constă într-o secvenţă din mai multe rezervoare situate la adâncimi între 500 şi 2300 de metri. Dezvoltarea acestei acumulări prin soluţia GTP se bazează pe o abordare similară cu Dorneşti, cu un design modular care permite extinderea capacităţii de generare până la o rată de producţie de energie electrică de 4,5 MW/oră.

Investiţia totală pentru realizarea proiectului integrat “reservoir-to-wire” (de la costurile pentru forajul şi testarea sondelor, construirea instalaţiilor de producţie pentru modulele gaze şi electric, achiziţionarea generatorului de electricitate şi până la realizarea lucrărilor de racordare la sistemul energetic naţional) este de peste 5,5 milioane de euro pentru staţia GTP Lilieci, respectiv 2,5 milioane de euro pentru Dorneşti GTP.

RIDGID – Emerson

Lansarea ȋn Europa si SUA a dispozitivului de sertizat proiectat şi produs în România

RIDGID, un brand al Emerson Commercial & Residential Solutions a intrat pe piața echipamentelor destinate companiilor din domeniul electric, lansând ȋn al doilea trimestru al anului 2015 cel mai uşor echipament de sertizat terminale pentru cabluri electrice din clasa lui, modelul RE-130M, proiectat şi fabricat integral în Europa.

Lansarea RIDGID RE-60 ȋn Europa şi România este parte a unui proiect amplu care vizează mai multe echipamente pentru prelucrarea cablurilor electrice. Acesta a fost primul pas pentru lansarea produselor dezvoltate şi produse integral ȋn Centrul Regional RIDGID amplasat ȋn Campusul Emerson din Cluj-Napoca.

Proiectul de dezvoltare a produsului a fost derulat integral în România. Modelul manual hidraulic de 130 kN forță a fost dezvoltat integral de inginerii RIDGID în Campusul Emerson din România şi este fabricat în Centrul de Producție al RIDGID din Cluj Napoca.

Beneficiile acestei inovații sunt:

  • se economisesc bani
  • investiția se reduce semnificativ achiziţionând un singur echipament fiabil care înglobează cea mai nouă tehnologie
  • se economiseşte spațiu de depozitare în maşinã, atelier sau fabrică
  • s-a redus greutatea echipamentelor

La fabricarea mecanismului hidraulic s-a utilizat cea mai nouă tehnologie elvețiana din microhidraulică.

SAS România

Singura arhitectură de analitics complet funcţională pentru proiectele Smart Metering/Grid

Din 2014, SAS Inc. promovează în România singura arhitectură analitică pe deplin funcțională din lume care acoperă toate nevoile și problemele unui proiect de Smart Metering / Smart Grid.

Programul SAS de conştientizare a importanţei instrumentelor de tip analitics – arhitectura analitică funcțională a SAS pentru proiecte de contorizare inteligentă – ce înseamnă cu adevărat Big Data Analytics

Dificultățile legale și de reglementare, planurile de investiții esențiale abandonate, neaccesarea și slaba înțelegere a mix-ului de noi tehnologii, lipsa de deschidere către cele mai bune practici la nivel mondial au convins SAS Inc., lider global în soluții avansate și predictive de analiză, să să implice în mod activ în dezvoltarea unei piețe mai bine și mai mature de energie, pe baza bunelor practici la nivel global și a poveștilor de succes ale 500 de companii din întreaga lume. Aceste companii au înțeles că noile tehnologii sunt poarta către modele de afaceri reuşite în piața de energie.

SAS a decis să investească serios în diseminarea de cunoștințe, mai ales pentru eficienţă energetică, contorizare inteligentă / rețele inteligente și optimizare.

Valeg Creative Solutions

Sisteme de microcogenerare de înaltă eficienţă, pentru consumul propriu la locaţie

Valeg a introdus în România conceptul “on-site cogeneration for site-own consumption” prin realizarea a 5 proiecte care însumează un număr de 6 echipamente de microcogenerare, instalate în perioada 2013-2015, concept neutilizat, până în prezent, în România.

Conceptul constă în:

1. Dimensionarea soluţiei de microcogenerare, simultan, pe baza consumului electric ŞI termic al locaţiei, astfel atât producţiile de energie electrică şi termică să nu depăşească consumurile de energie electrică şi termică ale locaţiei decât, eventual, în regimuri tranzitorii.

Pentru satisfacerea acestei condiţii, echipamentele au posibilitatea de modulare a puterii produse bazată atât pe sarcina termică, pe sarcina electrică sau pe un criteriu rezultat din urmărirea agregată a sarcinilor electrice şi termice simultan.

2. Conectarea soluţiei de microcogenerare se face direct la instalaţia de JT/MT a locaţiei, imediat după contorul care măsoară energia electrică importată de locaţie de la reţea.

_________________________________
Opt buni cunoscători ai industriei energetice din România s-au reunit în Juriul celei de-a treia ediții a premiilor Energy Evolution și își vor exprima opțiunile online.

A treia Gală a premiilor pentru energie organizate de energynomics.ro vine cu o noutate față de edițiile din  2013 şi 2014 – expoziţia Evolution de tehnologii şi soluţii pentru energie, organizată în cadrul evenimentului din 3 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *