Restructurarea CEO, întârziată cu încă o săptămână

0

Administratorii Complexului Energetic Oltenia (CEO) au ratat încă o dată termenul de predare a unui raport complet privind fundamentarea unui plan de restructurare a unității energetice de stat, indică un comunicat emis de Ministerul Energiei, principalul acționar al companiei. Cât timp managerii CEO întârzie realizarea documentului solicitat de minister, o strategie de menținere și chiar dezvoltare a societății nu poate fi construită, a explicat Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, coordonator al portofoliilor electricitate și minerit.

“Complexul Energetic Oltenia este victima unui şir lung de greşeli de management dublate de ingerinţe în actul decizional şi ambiţii personale, la care se adaugă o lipsă de asumare a planurilor de restructurare necesare de foarte multă vreme. Am luat act de faptul că fosta conducere a adus compania pe marginea prăpastiei prin modul în care a înţeles să conducă activitatea, dar acest fapt nu scuză în niciun fel actuala conducere. Săptămâna trecută, după ce a eşuat în a prezenta planurile de redresare necesare companiei, am rugat conducerea CEO să revină la minister cu documentaţia completată. Şi de data aceasta au venit cu materialele din care lipsesc informaţii importante pentru luarea unei decizii, ca de exemplu costul pe tona de cărbune exploatată. Chiar dacă pot înţelege factorii obiectivi care intervin atunci când încerci să repari ce au stricat alţii în ani de zile, nu susţin indeciziile şi fuga de responsabilitate în actul de management”, a spus Corina Popescu.

Aceasta a avertizat conducerea CEO că joi, 28 aprilie, este ultimul termen până când sunt aşteptate planurile complete pe baza cărora se vor fundamenta deciziile în ceea ce priveşte viitorul companiei.

“Este un ultim avertisment pe care îl dăm conducerii Complexului Energetic Oltenia şi aşteptăm până joi, 28 aprilie, planurile complete pe baza cărora se vor fundamenta deciziile în ceea ce priveşte viitorul companiei. CEO este o companie care are potenţialul să îşi revină rapid financiar, are la îndemână instrumentele necesare, mai rămâne ca aceia care conduc complexul să îşi asume şi munca necesară. Nu avem de-a face cu o companie care să se îndrepte spre insolvenţă, ba dimpotrivă, aşa că le cerem celor din conducere să dovedească faptul că merită că conducă societatea sau să se dea la o parte”, a adăugat secretarul de stat.

CEO este o companie solidă și de viitor căreia pare că îi e teama să își asume efortul necesar evoluției economice firești. Și această teamă se reflectă inclusiv în discuțiile publice despre închipuite insolvențe, închideri de mine în Oltenia sau alte speculații nefondate. Se reflectă și în paralizia managerială care face să nu avem astăzi, înca, un plan complet de eficientizare agreat la nivelul societății”, a completat Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

Share.

Lasă un comentariu