Portugalia: BEI și BPI acordă EDPR 112 mln. euro pentru construirea și exploatarea a două parcuri eoliene de 125 MW

0

Banca Europeană de Investiții (BEI) va acorda 65 milioane de euro, iar BPI, alte 47 milioane portughezilor de la EDP Renováveis SA (EDPR), unul dintre principalii producători de energie eoliană din lume, pentru a finanța construcția și exploatarea a două parcuri eoliene terestre cu o capacitate nominală totală de 125 MW în districtele Coimbra și Guarda din Portugalia. Proiectul este cofinanțat de Banco BPI, iar finanțarea BEI este susținută de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), principalul pilon al Planului de Investiții pentru Europa.

Cu sprijinul BEI, EDPR va proiecta, construi și opera două parcuri eoliene de scală medie: Tocha II, cu o capacitate de 33 MW, și Sincelo, cu o capacitate de 92 MW. Parcul eolian Tocha II va fi situat în vest, aproape de coasta Atlanticului, în municipiul Cantanhede, districtul Coimbra, în timp ce parcul eolian Sincelo va fi situat de-a lungul municipalităților Pinhel și Guarda, districtul Guarda, în nord-estul Portugaliei. Acest proiect va avea, deasemenea, un efect pozitiv direct asupra ocupării forței de muncă, deoarece este estimat să creeze aproximativ 560 de locuri de muncă temporare în faza sa de construcție.

Odată operaționale, cele două parcuri eoliene vor contribui la îndeplinirea de către Portugalia a obiectivelor Planului energetic și climatic, care prevede ca 47% din consumul final brut de energie să fie asigurat din surse regenerabile în până în 2030, precum și obiectivul obligatoriu al Comisiei Europene de a avea cel puțin 32% din valoarea finală a consumului de energie provenind din surse regenerabile, până în 2030.

„Suntem încântați să contăm pe sprijinul Băncii Europene de Investiții (BEI) și Banco BPI pentru dezvoltarea de noi proiecte care vor contribui la realizarea de către Portugalia a obiectivelor planului său de energie și climă, a obiectivelor Comisiei Europene și, de asemenea, la crearea a peste 500 de locuri de muncă. Acest proiect consolidează angajamentul nostru față de sectorul portughez al regenerabilelor și contribuie la îmbunătățirea calității vieții generațiilor actuale și viitoare”, a declarat CEO interimar al EDP Renováveis, Rui Teixeira.

Share.

Lasă un comentariu