Popescu: Romgaz poate prelua participaţia Exxon la Neptun Deep, are o capacitate financiară mai mare decât Petrom

0

Romgaz are o capacitate financiară mai mare decât Petrom şi poate prelua întreaga participaţie deţinută de ExxonMobil la proiectul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră, a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

“Vom debloca investiţiile din Marea Neagră. Am abrogat OUG 114 (pe 2018 – n.r.), am modificat parţial Legea offshore – am eliminat acea obligaţie de a vinde o parte din producţie pe piaţa centralizată şi am introdus programul de gas release. După 6 decembrie, dacă e nevoie, Parlamentul urmează să modifice în continuare Legea offshore, astfel încât să existe o situaţie win-win, atât pentru stat, cât şi pentru investitori”, a spus Popescu.

El a amintit că Romgaz doreşte să achiziţioneze întreaga participaţie de 50% din proiectul Neptun Deep, deţinută momentan de ExxonMobil, care şi-a anunţat intenţia de a se retrage din România.

“Romgaz negociază în acest moment să preia întregul pachet al Exxon. Eu cred că Romgaz este o companie puternică, care poate, împreună cu Petrom, să exploateze gazele din Marea Neagră în condiţii de egalitate”, a continuat ministrul, conform Agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă Romgaz are capacitatea financiară să susţină o astfel de investiţie, Popescu a afirmat: “Romgaz e suficient de solvabilă în acest moment încât să poată să achiziţioneze şi în continuare să participe la această investiţie. Cred că Romgaz are o capacitate financiară poate mai mare decât Petrom. Să nu subestimăm Romgaz. Este o companie cu un viitor foarte mare”.

Share.

Lasă un comentariu