Popescu: Este exclus ca OMV să se retragă din Marea Neagră

0

Ministrul desemnat al Economiei, Virgil Popescu, susţine că nu s-a pus problema, în discuţia de marţi cu şeful OMV, Reiner Seele, de retragere a companiei din proiectul Neptun din Marea Neagră şi că reprezentanţii investitorilor nu au înaintat niciun termen în care ar trebui să fie schimbată legislaţia românească, astfel încât să ia decizia de extracţie a gazelor.

“A fost o discuţie vizavi de priorităţile OMV în România, ce investiţii vor să facă. (Şeful OMV, Reiner Seele – n.r.) a solicitat această întrevedere. Evident că a fost şi o discuţie vizavi de Legea offshore. Punctul de vedere al meu şi al premierului este acelaşi: Legea offshore nu se modifică decât în Parlament, prin consens politic al tuturor grupurilor parlamentare. Până nu se obţine acest consens politic, nu putem modifica, vorbim de modificarea Legii offshore”, a spus Popescu,citat de Agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă reprezentanţii OMV i-au adus la cunoştinţă că vor să se retragă din proiectul Neptun Deep, el a răspuns: “Este exclus. Nu s-a vorbit aşa ceva la discuţii”.

Jurnaliştii au insistat să afle dacă este adevărat că OMV a dat termen vara acestui an pentru o decizie de investiţii în Marea Neagră. “Nu există ca un investitor să dea un termen unui Guvern vizavi de aşa ceva. Nu s-a discutat”, a spus Popescu.

Share.

Lasă un comentariu