Popescu: Dacă această criză va dura 1-2 luni, deficitul bugetar poate crește la 5%

0

Deficitul bugetar al României va ajunge în jur de 5%, dacă această criză provocată de pandemia de coronavirus va dura una sau două luni, dar dacă va ţine mai mult deja este foarte greu de prezis cum vor evolua deficitele, a declarat, luni seara, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

“La Ministerul Economiei nu am date vizavi la ce se va întâmpla peste trei luni (…). Ce pot să vă spun este că din estimările mele, din discuţiile cu ministrul de Finanţe, dacă această criză va dura una – două luni ne putem duce cu un deficit bugetar în jur de 5%. Dacă va dura mai mult, deja e greu de prezis unde ne putem duce. Nici 5% nu e o cifră fermă, dar e o cifră posibilă. Dar peste două luni, la nivel de trei luni, de patru luni, deficitul bugetar va fi foarte-foarte mare”, a afirmat Popescu, la Digi 24, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte respectarea de către populaţie a regulilor impuse de autorităţi pentru stoparea infecţiilor cu COVID-19, şeful de la Economie consideră că lumea “nu conştientizează unde ne aflăm şi unde ne găsim”.

“Este o epidemie şi aceasta va induce şi o criză economică, iar ca să putem termina mai repede trebuie să ne protejăm şi trebuie să respectăm absolut tot ce autorităţile spun. Ori, restricţie de circulaţie ziua, restricţie de circulaţie noaptea sunt puse tocmai a ne proteja şi trebuie respectate de absolut toată lumea”, a menţionat el.

Share.

Lasă un comentariu