Polonezii de la PGNiG cer Comisiei Europene să amendeze Gazprom

0

PGNiG din Polonia a cerut Comisiei Europene să amendeze Gazprom pentru încălcarea legislației anti-trust și să creeze condiții concurențiale pe piața gazelor, a declarat șeful companiei poloneze Piotr Wozniak la o conferință de presă din 18 mai, conform TASS.

“Comisia Europeană ar trebui să amendeze Gazprom și să creeze condiții concurențiale pe piața gazelor naturale”, a spus Wozniak.

Compania poloneză acuză holdingul rus de “încălcarea legislației monopolului anti-trust timp de mulți ani”.

Pe lângă sancțiunea financiară, aceasta ar putea impune, de asemenea, obligații suplimentare societății ruse, potrivit rbth.com.

“Natura încălcărilor Gazprom este de termen lung și serioasă și a provocat pagube mari pieței gazelor naturale din Europa Centrală, ceea ce afectează concurența pe piața gazelor naturale și pierderile financiare ale consumatorilor”, a spus el.

Conform declarației PGNiG, compania a depus deja actele.

În principal, PGNiG acuză Gazprom de segmentarea pieței, depășirea prețurilor la gaze, determinând prețurile gazului să depindă de controlul asupra infrastructurii.

Compania poloneză consideră, de asemenea, că Gazprom ar trebui să acorde clienților săi dreptul de a stabili o singură dată formula de preț care să fie legată de prețurile de pe piețele europene competitive. De asemenea, solicită crearea unui mecanism de verificare a acestui preț prin intermediul procedurii de arbitraj.

Share.

Lasă un comentariu