PNL depune moțiune împotriva ministrului Energiei Anton Anton

0

PNL a depus, miercuri, la Camera Deputaților, o moțiune simplă pe Energie, prin care acuză Ministerul Energiei de creșterea taxelor și crearea unui haos legislativ.

”Prețurile finale la energie electrică au crescut cu peste 20% în 2018 față de nivelul din 2015. Prețurile finale la gaz natural au crescut cu peste 15%. Aceasta este consecința faptului că Guvernul PSD-ALDE a crescut taxele, a creat un haos legislativ, iar consumatorii nu își cunosc drepturile pe care le au într-o piață liberă. Mai grav este că piața a fost afectată de distorsiuni majore întrucât atât ANRE, cât și companiile mari în care statul român este acționar majoritar sau semnificativ, au fost deprofesionalizate și politizate prin angajarea “în masă” a unor rude, apropiați sau oameni de partid ai liderilor PSD-ALDE”, se arată în textul moțiunii.

”Tema este de actualitate – suntem foarte îngrijorați de creșterea prețului la energie electrică și gaze, de faptul că nu avem o strategie energetică națională aprobată până acum, o tot discutăm de cinci ani de zile, de faptul că securitatea energetică a României este pusă în pericol, de faptul că suntem marginalizați în Europa și de faptul că nu încurajăm consumul de gaze naturale, nici până la această oră o hotărâre de Guvern care trebuia aprobată din 17 septembrie nu este publicată în Monitorul Oficial”, a declarat în plenul Camerei Deputaților liberalul Virgil Popescu, citat de Agerpres.

Moțiunea simplă pe energie va fi dezbătută luni, în plenul Camerei Deputaților, iar votul final va fi marți, a decis Biroul permanent al Camerei.

Senatul a amânat miercuri, încă o dată, dezbaterea și votarea moțiunii simple a Opoziției împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, în condițiile în care parlamentarii PSD și ALDE au absentat masiv.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu