Photon Energy raportează o creștere a veniturilor cu 26,6% în primul trimestru 2020, în pofida crizei

0

Bogdan Tudorache

Photon Energy a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru primul trimestru fiscal, care se încheie la 31 martie 2020, înregistrând venituri ridicate consolidate de 5.316 milioane EUR, în creștere cu 26,6% anual, și un profit înainte de impozitare EBITDA de 1.391 milioane EUR, în creștere anuală cu 28,9%.

”Suntem mândri că am trecut cu succes printr-un trimestru neobișnuit din istoria Photon Energy. În ceea ce privește pandemia de COVID-19, credem că nucleul nostru puternic al veniturilor diversificate și recurente va reduce potențialul impact negativ asupra afacerii noastre, servind ca o bază solidă într-o perioadă dificilă”, a spus Georg Hotar, CEO, Photon Energy NV

În pofida focarului global de coronavirus din primul trimestru 2020 și a impactului său asupra performanței în afaceri, Photon Energy a reușit să ofere clienților săi servicii neîntrerupte în acest prim trimestru provocator, făcând totodată progrese către obiectivele din segmentele-cheie.

Compania a comandat opt centrale fotovoltaice cu o capacitate combinată de 5,4 MWp în Tata, Ungaria, și-a crescut baza de clienți O&M cu noi contracte de peste 33,1 MWp și – în calitate de producător independent de energie electrică – a înregistrat cifre excepționale în generarea de energie electrică din portofoliul său tot mai mare de centrale electrice, care a avansat până la 11,7 GWh, în creștere anuală de 70,9%.

Veniturile consolidate anuale s-au majorat cu 26,6%, la 5,316 milioane EUR. Această consolidare a fost determinată în principal de o creștere semnificativă a producției de energie electrică, ca urmare a începerii operațiunilor comerciale la noile centrale electrice din Ungaria, precum și a producției de energie constantă de la centralele companiei din Cehia și Slovacia. Creșterea veniturilor din activitățile EPC din Australia și serviciile O&M în Europa a contribuit, de asemenea, la această creștere. Drept urmare, aceasta a dus la o creștere consolidată a EBITDA de 28,9% față de anul anterior, la 1,391 milioane EUR.

Share.

Lasă un comentariu