Photon Energy: Opt centrale fotovoltaice noi în Ungaria, portofoliul global crește la 57,1 MWp

0

Bogdan Tudorache

Filiala ungară a Photon Energy a finalizat și conectat la rețea opt centrale fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de 5,4 MWp în regiunea Tata. Acest proiect extinde baza instalată a Grupului în Ungaria la 31,5 MWp, precum și portofoliul său total de centrale electrice fotovoltaice, la 57,1 MWp.

Cele opt centrale sunt conectate la rețeaua locală a E.ON și vor genera aproximativ 7,35 GWh de energie electrică pe an. Șase din cele opt folosesc tehnologia de urmărire solară (sistem de urmărire cu o singură axă), iar alte două permit generarea dintr-un unghi fix.

Pentru Photon Energy, acestea sunt primele centrale fotovoltaice construite folosind sisteme de urmărire cu o singură axă, de așteptat să obțină performanțe cu 15-20% mai mari decât cele clasice.

„Suntem încântați să conectăm încă 5,4 MWp la rețea, contribuind în prezent cu 31,5 MWp de capacitate fotovoltaică la mixul energetic din Ungaria. Avem centrale de 17,7 MWp într-un stadiu avansat de construcție (3,5 MWp) și în curs de dezvoltare (14,2 MWp) și astfel suntem pe cale să ne atingem obiectivul nostru la sfârșitul anului 2021 de a avea 75 MWp în portofoliu în Ungaria”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy NV.

Grupul va deține și va opera centralele prin intermediul a cinci companii de proiect, care dețin opt licențe KÁT. Licențele dau dreptul fiecărei centrale la un tarif de alimentare de 33.360 HUF pe MWh (aproximativ 99 EUR pe MWh) pe o perioadă de 25 de ani, cu o producție maximă aprobată și acceptată de 25.650 MWh pe licență (sistem de urmărire) și 16.475 MWh (sistem fix cu montare). Se estimează că veniturile totale ale celor opt centrale se vor ridica la 728.000 de euro anual.

Share.

Lasă un comentariu