Acasă » Termo » Cogenerare » Petru Demian: Fabrica de componente electronice a Continental Automotive Timișoara identifică în mod constant noi măsuri de sustenabilitate

Petru Demian: Fabrica de componente electronice a Continental Automotive Timișoara identifică în mod constant noi măsuri de sustenabilitate

7 iulie 2021
Cogenerare
Gabriel Avăcăriței

Continental a analizat zonele de eficiență și a luat măsuri importante de reducere a consumului și eficientizare a producției fabricilor și unităților din România, a spus Petru Demian, Plant Facility Manager Continental Automotive Romania în cadrul conferinței „Digitalizare și Eficiență energetică – Timișoara”, organizate de Energynomics.

”Am constatat că este obligatoriu să avem toate echipamentele conectate la rețeaua IT –a devenit o necesitate și nu este așa ușor, pentru că sunt generații diferite de echipamente și nu poți să le schimbi de pe o zi pe alta. Din punct de vedere al procedurilor, Continental este pe deplin implicat în partea verde sau de sustenabilitate. Conectivitatea nu este un lucru ușor și, suplimentar, am constatat necesitatea de a avea o bază de date cu informații de la echipamente, în zona IT, cloud, Big Data și metadata. Având toate datele la dispoziție, următorul pas logic este de a face automatizare, de a introduce un sistem expert care nu numai să-și împlinească funcționalitatea, ci și să contribuie la acțiunile de eficiență energetică, precum este de exemplu și instalarea de panouri fotovoltaice”, a afirmat Petru Demian.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI PETRU DEMIAN

Astfel, într-o primă etapă au fost efectuate măsurători și analize energetice pe produs, care au avut ca rezultat un plan de îmbunătățire. ”În jur de 40% din energie e consumată pentru producția efectivă, iar restul este pentru mediu – aer comprimat, climă, utilități. Cam mult din energia consumată se ducea pe ceva ce nu scoate bani. Prin urmare, a rezultat clar unde trebuie să lucrăm – în reducerea consumurilor de aer comprimat – azot, la partea de climă, la reducerea consumului și în producției și scăderea prețului utilităților în ansamblu”, a mai spus el.

Un exemplu este reducerea presiunii aerului comprimat care a adus creștere de 8%-10% a eficienței în consumul energetic.

 width=”Am instalat stația de trigenerare. Motivarea inițială era legată de reducerea pierderilor provocate de întreruperile de energie electrică, fiindcă acestea afectau producția. Am constatat că este mai bine să instalăm un sistem de trigenerare decât unul de tip UPS la nivel de unitate, pentru că și consumul este mare. Avem posibilitate de back-up”, a afirmat Petru Demian. ”Mai mult, am legat trigenerarea și consumul termic și astfel am făcut economii serioase (energia termică rece sau caldă e furnizată în funcție de sezon). Suplimentar, am lucrat și pe partea de climă – la adaptarea umidificatoarelor și a instalațiilor climatice, dar am definit și rețete pentru instalațiile de climă în regimul cel mai potrivit de lucru, în funcție de condițiile externe. Suplimentar, am instalat senzori așa că acum avem regimul climatic intern accesibil remote, inclusiv de acasă”.

Conferința „Digitalizare și Eficiență energetică – Timișoara” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Centrica Business Solutions, Eaton, ENGIE Romania, Enel X România, Kawasaki Gas Turbines Europe, Renovatio, Sixt, Wiren.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *