Petrom inaugurează instalaţia de policombustibili de 65 mil. euro de la Petrobrazi

0

Petrom va deschide până la finalul lunii instalaţia care pemite convertirea gazelor petroliere în benzină şi motorină, pe platfoma rafinăriei Petrobrazi.

“Construcția instalației Policombustibili în cadrul rafinăriei Petrobrazi a progresat conform așteptărilor. Lucrările mecanice sunt finalizate, iar unitatea va fi operațională în martie 2019. Unitatea, o investiție de aproximativ 65 mil. euro, reprezintă prima instalație de acest gen pentru Grupul OMV și va utiliza tehnologie modernă și prietenoasă cu mediul”, se arată în raportul companiei, citat de economica.net.

”Prin implementarea acestui proiect, vom putea obține, pe lângă o structură de producție mai flexibilă a rafinăriei, o creștere a produselor cu cerere și valoare mare prin convertirea a până la 50.000 tone/an de GPL în benzină și motorină.

Proiectul, anunţat în 2017, prespune conversia componentelor GPL în benzină şi distilate medii, folosind un proces catalitic şi implică construirea a trei reactoare principale, mai multe adsorbante, coloane şi pompe”, se mai arată în raportul companiei.

Share.

Lasă un comentariu