Petrolul crește cu 3%, după cel mai grav declin săptămânal de după 2008

0

Prețurile petrolului au înregistrat cea mai mare scădere săptămânală de după criza financiară din 2008, în ciuda creșterii de peste 3% de vineri, în urma reacției investitorilor după scăderea cererii din cauza pandemiei coronavirusului și creșterii producției de către marii producători.

Vineri, referința Brent a crescut cu 1,90 USD, sau 5,7%, la 35,12 dolari la baril, după ce scăzuse joi cu peste 7%. Per total, în această săptămână, Brent va afișa o scădere de 24%, cea mai mare prăbușire săptămânală de după decembrie 2008, când declinul fusese de aproape 26%.

WTI a crescut cu 1,57 USD, sau 5%, la 33,09 dolari pe baril, după ce pierduse mai mult de 1 dolar mai devreme în sesiune. WTI va afișa o scădere de aproape 21% pentru această săptămână, de asemenea cel mai mare declin de după criza financiară.

„A fost o săptămână foarte grea și nu este imposibil ca traderii să-și consolideze pozițiile, înainte de weekend”, susține Michael McCarthy, strategul principal CMC Markets din Sydney, potrivit CNBC. “De asemenea, am subliniat că, în contextul tranzacțiilor recente, (volumul de vineri) nu este unul major”, a adăugat el, menționând că “volumele sunt groaznic de mici”, cu mult sub medie.

Share.

Lasă un comentariu