Petrolul american coboară la cel mai mic preț din ultimii 21 ani

0

Prețul petrolului american a atins cel mai scăzut nivel din 1999, pe fondul reducerii cererii și al stocurilor record. Cotația de referință pentru piața americană West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu peste 17%, în această dimineață, până la 14,97 de dolari pe baril în urma tranzacțiilor încheiate în piețele asiatice, potrivit oilprice.com.

Piețele internaționale se află sub presiune din cauza crizei coronavirusului, care a comprimat puternic cererea, iar acordul recent de reducere a producției anunțat de membrii OPEC se dovedește insuficient pentru a pune capăt declinului prețurilor început în ianuarie și accelerat din martie.

La începutul lunii aprilie, membrii OPEC și aliații lor au convenit să reducă producția globală cu aproximativ 10%, 9,7 milioane de barili pe zi. Acordul reprezintă cea mai amplă reducere a producției de petrol aplicată vreodată.

Un analist citat de oilprice.com consideră că prețurile la țiței ar putea fi susținute doar de perspectivele eliminării restricțiilor care afectează economia americană.

Țițeiul Brent, de referință pentru piața europeană deschide ziua la 27,5 dolari pe baril, în scădere cu circa 2% față de închiderea de vineri, dar cu circa 3 dolari peste minimul atins pe 1 aprilie.

 

Share.

Lasă un comentariu