Pe 27 iunie se lansează versiunea alfa a programului THERMOS de planificare a energiei termice

1

Pe 27 iunie 2018, proiectul european THERMOS (Sistemul de modelare și de optimizare a resurselor termice) va lansa versiunea alfa a programului său de planificare a energiei termice, precum și programul City Interest and Ambassadors menit să îmbunătățească planificarea energetică la nivelul orașelor. Dezvoltat pentru a sprijini autoritățile locale în domeniul energiei, lansarea oficială va avea loc cu ocazia atelierului THERMOS Capacity Building și Train-the-Trainer din Jelgava, Letonia.

Alba Iulia este unul dintre cele opt orașe partenere THERMOS, între care mai apar Varșovia, Cascais și Berlin, care colaborează pentru dezvoltarea unui software menit să răspundă nevoii de planificare energetică și termică. Prezentarea versiunii alfa a software-ului marchează lansarea oficială a programelor THERMOS Trainer și Ambassador.

Programul Ambassador THERMOS este disponibil pentru orașe, utilități publice și private și organisme energetice pregătite să evalueze și apoi să împărtășească beneficiile software-ului THERMOS pentru îmbunătățirea planificării energiei locale, planificarea durabilă a energiei și a acțiunilor climatice.

Ambasadorii vor primi acces complet la software-ul THERMOS și la celelalte funcționalități asociate precum materiale de ultimă privind construirea de capacități și date din domeniul încălzire-răcire și planificarea energetică. Ambasadorii sunt invitați să desemneze instructori pentru a primi îndrumări exclusive privind utilizarea software-ului.

THERMOS (Sistemul de modelare și optimizare a resurselor de energie termică) este un proiect de cercetare finanțat prin programul EU Horizon 2020, care va furniza date și modelări avansate ale sistemelor energetice într-un software deschis către utilizatori, pentru a face din planificarea rețelei termice un proces mai rapid, mai eficient și mai rentabil. Programul THERMOS a început în octombrie 2016 și va funcționa timp de trei ani, până în septembrie 2019. Pentru mai multe informații despre grupul de ambasadori și traineri THERMOS și despre cum vă puteți implica, vă invităm să folosiți adresa info @ thermos-project.eu. Pentru mai multe informații, vizitați www.thermos-project.eu sau urmăriți contul de Twitter @THERMOS_eu.

Share.

1 Comment

  1. Un proiect extraordinar,care dacă este aplicat va duce atît la economie de energie și bani cît și reducerea emisiilor de CO2.

Lasă un comentariu