Am lansat numărul 16 al energynomics.ro Magazine

0

Numărul 16 al revistei energynomics.ro Magazine va fi lansat marţi, 19 septembrie, în cadrul IEAS 2017, unde echipa energynomics.ro va fi prezentă cu stand propriu, alături de peste 70 de companii din industrie. 184 de pagini de interviuri, analize și opinii, integral bilingve, la cea mai bună calitate grafică, vor ajunge la profesioniștii din industria energetică din România, la managerii celor mai active companii și la oficialii din autoritățile de reglementare cu atribuții în sectorul energetic.

COMANDĂ REVISTA la office @ wing.media.com

Banner abonare revista-2017-730x75-RO

Pentru aceștia, abordăm temele de maximă actualitate, de la evoluţia preţurilor pe piaţa de electricitate, la revenirea pe profit a CE Oltenia, de la viitorul infrastructurii pentru maşini electrice, la noua formă a schemei de sprijin pentru energia regenerabilă, de la priorităţile legislative pentru industria energetică, la situaţia investiţiilor programate de Transelectrica.

Câteva idei din cuprins

Toma Petcu, Ministerul Energiei În următoarele două luni, Ministerul Energiei își propune să vină cu răspunsuri la principalele teme care domină agenda industriei energetice din România, prin sprijinirea adoptării unor modificări legislative mult așteptate. Pe lângă actele normative aflate în dezbatere publică, evoluțiile recente din piața de electricitate au impus necesitatea analizării performanțelor autorității de reglementare și rediscutarea rolurilor pe care ANRE trebuie să le aibă pe viitor. “Înțeleg nerăbdarea tuturor celor care lucrează în domeniu pentru a încheia unele proiecte demarate cu ani în urmă. Vorbim despre proiecte care vor duce la o stabilitate mai mare a sistemului energetic, la o independență mai mare a sistemului energetic, dar și la crearea de companii puternice, cu o capitalizare solidă și cu performanțe bursiere foarte bune. Dincolo de faptul că avem multe lucruri de rezolvat, aceasta este o provocare permanentă pentru toate guvernele, inclusiv pentru cel din care fac parte”, a explicat Toma Petcu.

Corina Popescu, Transelectrica Compania rămâne una dintre cele mai profitabile companii energetice din România, cu un rezultat net pozitiv 1,22 de miliarde de lei cumulat în ultimii cinci ani. Extem de important pentru acţionari, acest indicator este însă secundar pentru majoritatea actorilor din piaţă, care urmăresc mai ales evoluţia şi eficienţa investiţiilor pe care le desfăşoară operatorul de sistem. “Pentru intervalul 1 iulie 2017 – 1 iulie 2019, ne-au rămas de realizat investiții de circa 1,4 miliarde de lei”, a precizat Corina Popescu, înainte de a preciza care sunt provocările cu care se confruntă operatorul de sistem.

Sorin Boza, CE Oltenia Prima jumătate a anului a re-adus în atenție Complexul Energetic Oltenia și, de această dată, într-o lumină pozitivă. 2017 se anunță a fi primul an pe profit pentru o companie care a consemnat, în ultimii trei ani, pierderi totale de aproape 1,8 miliarde de lei. Dincolo de trecerea pe profit, CEO s-a dovedit un jucător esențial pentru stabilitatea sistemului energetic, nu doar în săptămânile geroase din iarnă, ci și la mijlocul verii, contribuind în primele șapte luni ale anului cu peste 20% din totalul producției de electricitate. “Ne îndreptăm eforturile atât către realizarea unei producții de energie și de cărbune cu respectarea tuturor limitărilor de mediu impuse, cât și către optimizarea permanentă a costurilor de producție”, ne-a declarat directorul general al CE Oltenia.

Decidenţi (între care Toma Petcu, ministrul Energiei) și manageri precum Corina Popescu (Transelectrica), Sorin Boza (CE Oltenia) sau Vlad Vasiliu (UMEB Elektromotoren) şi Cătălin Văluțanu (Antares Group) apar şi ei în noul număr energynomics.ro Magazine.

COMANDĂ REVISTA la office @ wing.media.com

Începând cu 19 septembrie, energynomics.ro Magazine va fi distribuită gratuit prin curier către mai bine de 100 de companii și sute de experți de vârf din România. Deja, energynomics.ro Magazine este disponibilă pentru achiziţie, pe bază de abonament, prin intermediul site-ului energynomics.ro.

Menținem perspectiva integrată a întregii industrii, cu patru secțiuni distincte pentru fiecare mare sector – electricitate, petrol și gaze, regenerabile, termoficare – și o secțiune de interes general.

Puteţi vedea toate numerele anterioare, în format electronic, AICI.

Dacă vreţi să ne propuneţi o temă, o colaborare editorială sau publicitară, vă invităm să ne scrieţi pe adresa office @ wing-media.com. Pentru abonamente, vă invităm să folosiţi aceeaşi adresă office @ wing-media.com.

Share.

Lasă un comentariu