Parlamentul german adoptă strategia pentru regenerabile, crește rolul hidrogenului

0

Parlamentul german a adoptat cea mai recentă reformă a Legii energiei regenerabile (EEG), care specifică un calendar de licitații pentru noile capacități verzi, până în 2028. Proiectul de lege, care a fost propus de ministerul energiei, a fost adoptat cu 357 de voturi pentru și 260 împotrivă.

A fost adoptată și o rezoluție cu 16 puncte elaborată de partidele de coaliție SPD și CDU/CSU, care include planuri pentru modificări ulterioare ale legii, de exemplu atunci când vine vorba de finanțarea instalațiilor regenerabile.

De asemenea, noi modificări ale legii regenerabilelor vor avea loc la începutul anului viitor pentru a încorpora obiectivul climatic mai ridicat planificat pentru UE 2030 și pentru a ține cont de nevoia crescută de energie regenerabilă în sectoarele termiei și transporturilor, potrivit Clean Energy Wire.

Ministrul Energiei, Peter Altmaier, a declarat: „Introducem un pachet întreg de măsuri individuale – de la facilitarea consumului propriu de energie regenerabilă la participarea financiară a municipalităților la extinderea energiei eoliene onshore. Acesta este un pas major și central pentru tranziția energetică.”

El a spus că „pasul îndrăzneț” al scutirii producției de hidrogen verde de la plata taxei pentru sursele regenerabile de energie „creează baza pentru creșterea pieței [sale]”, adăugând: „Sunt sigur că această măsură va fi preluată și de alte țări europene. ”

Share.

Lasă un comentariu