OUG privind sprijinul pentru CE Oltenia a fost publicată în Monitorul Oficial

0

Complexul Energetic Oltenia va primi un ajutor de salvare în valoare de 251 de milioane de euro, potrivit OUG 12/2020, care a fost publicată azi în Monitorul Oficial. Ajutorul este acordat de Finanțe, la cererea companiei, din fondurile obținute din privatizare, după ce Eximbank va face o analiză de risc a societății pentru a stabili nivelul dobânzii pe care trebuie să o plătească CEO. Complexul trebuie să constituie garanții în valoare de 120% din valoarea creditului, conform e-nergia.ro.

Împrumutul trebuie restituit în termen de șase luni, cu dobânzi cu tot. În caz contrar, CEO trebuie să prezinte, în termen de trei luni, un plan de restructurarea care să demonstreze restabilirea viabilității pe termen lung. În acest caz, Guvernul va înștiința Comisia Europeană, iar acest ajutor de stat va deveni unul pentru restructurare, care va trebui avizat de Comisie. Dacă CEO nu plătește creditul, nu face planul de restructurare în trei luni, iar Guvernul nu îl trimite la Bruxelles în șase luni, Guvernul se obligă să elaboreze un plan de lichidare al CE Oltenia.

Compania este al doilea producător de energie al României, cu patru termocentrale pe cărbune și 11 cariere de lignit, în care lucrează circa 13.000 de oameni.

Share.

Lasă un comentariu