Opt experți de top în Juriul pentru premiile energynomics Evolution 2015

1

Opt buni cunoscători ai industriei energetice din România se vor reuni în Juriul celei de-a treia ediții a premiilor pentru energie oferite de energynomics.ro! 45 de candidaturi au fost colectate între 28 septembrie și 28 octombrie, iar membrii juriului își vor exprima opțiunile online.

Pentru selectarea câştigătorului, juraţii vor examina fiecare candidatură pe baza a trei principii fundamentale:

SUCCES – candidaturile trebuie să poată proba reușita comercială în sectorul de activitate al companiei respective
IMPACT – candidaturile trebuie să aibă un impact cuantificabil asupra sectorului energetic, asupra comunității sau economiei în ansamblu
INOVAȚIE – candidaturile trebuie să poată proba introducerea în sectorul energetic românesc a unor produse/servicii/practici de business inovative care contribuie la dezvoltarea sănătoasă a afacerilor

Niculae Havrileţ, preşedinte ANRE

Bogdan Văduva, partener KPMG

Roberto Musneci, partener Șerban & Musneci Associates

Radu Dudău, co-fondator și director EPG

Iulian Iancu, președintele CNR-CME

Sergiu Sebeși, președinte CSR Nest Association

Farrukh Khan, partener Deloitte România

Lucian Anghel, CEO BCR Pensii, preşedinte Bursa de Valori Bucureşti

Între companiile care s-au înscris în competiţia din acest an se numără: CEZ România, E.ON România, Eaton Corporation, Electrica, Electrocentrale Bucureşti, Elsaco Electronic, Forte Gaz GN, GDF Suez Energy România, Hidroelectrica, Hunt Oil, Luxten Lighting Company, Nuclearelectrica, OMV Petrom, OPCOM, Optim Project Management, Oscar Downstream, Raffles Energy, Regional Air Services, Ridgid – Emerson, Romgaz, SAS România, Servelect Cluj, Transelectrica, Unicmar New Energy, Valeg Creative Solutions, precum şi instituţii de învăţământ superior precum Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, ABMME, Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti şi Universitatea Politehnică Bucureşti.

În perioada următoare, până în seara Galei, vom prezenta în siteul energynomics.ro fiecare dintre proiectele candidat, în cadrul unor articole sintetice dedicate fiecărei categorii din competiţie. Din fiecare categorie, doar unul dintre proiectele înscrise va fi premiat. Fiecare dintre companii și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită însă respectul nostru și o promovare cât mai largă.

Premiile vor fi înmânate oficial în cadrul galei festive energynomics Awards, pe 3 decembrie 2015.

Premii și categorii
Premiile energynomics se acordă anual, începând din 2013. Premiile au un caracter simbolic și nu sunt însoțite de o recompensă financiară. Premiile își propun să promoveze abordările, ideile și oamenii care au avut realizări deosebite ce pot fi înscrise într-una dintre categoriile de mai jos:

Responsabilitate socială

Premiul recompensează compania care a avut cel mai important impact asupra comunității în care activează (donații, sponsorizări, responsabilitate față de mediu, alte forme de CSR).

Eficiență energetică

Premiul recompensează compania care a implementat un proiect remarcabil de eficiență energetică la nivel național sau local, prin reducerea consumului de energie obținută, prin impactul favorabil asupra business-ului și mediului înconjurător, prin finanțarea atrasă și prin calitatea comunicării proiectului ca reper și model de bună practică.

Tranzacția anului

Premiul recompensează compania care a reușit cea mai importantă procedură de achiziție/preluare/fuziune/farm-in/farm-out. Printre criteriile de analiză: mărimea și impactul operațiunii (raportat la mărimea inițială a companiei), perspectivele de dezvoltare ale companiei rezultate, gradul de inovație.

Finanțarea anului

Premiul recompensează compania/companiile care au reușit cea mai inventivă și de impact finanțare pentru sectorul energetic din România. Printre criteriile de analiză: structura acordului de finanțare, impactul asupra companiei finanțate, creșterea de afacere anticipată, beneficii pentru acționari.

Premiera anului

Premiul recompensează compania care a venit cu cea mai interesantă noutate în acest an: nou intrată în România, extindere de domeniu, nou proiect de amploare, tehnologii neutilizate până în prezent.

Managerul anului

Premiul recompensează cel mai inventiv, inspirațional și de impact manager din sectorul energetic românesc. Printre criteriile de analiză: managerul a probat capacități de leadership, a contribuit la creșterea companiei, a introdus și aplicat strategii de business inovative.

Premiul pentru întreaga carieră

Premiul recompensează o personalitate a industriei energetice din România (capacități de leadership, contribuții la dezvoltarea companiei, a introdus și aplicat strategii de business inovative, a creat școală).

Premiul pentru reușite extraordinare

Premiul recompensează compania care s-a remarcat printr-o reușită punctuală, cu mare impact, care a atras atenția și a devenit reper în cadrul industriei, pe parcursul ultimului an.

Tânărul profesionist în energie

Această categorie este deschisă tinerilor profesioniști din România – sub 35 de ani – cu până la 10 ani de experiență în industria energetică. Premiul Tânărul profesionist în energie este rezultatul unui parteneriat între energynomics.ro și CNR-CME VLER. Premiul recompensează activitatea şi reuşitele probate în anul 2015, cu relevanţă în energetica românească şi regională.

Proiectul energynomics Awards, ajuns în acest an la cea de-a treia ediţie, își asumă ca rol principal să ofere comunității energetice din România modele de succes, repere aspiraționale și studii de caz din partea unor organizații și personalități excepționale.

Totodată, energynomics Awards își propun să scoată în evidență reușitele din domeniul energetic, pentru o mai bună vizibilitate în fața partenerilor de afaceri și a publicului larg. Premiile energynomics Evolution 2015 se bucură de susținerea și încrederea celor mai reputate instituții și asociații profesionale din domeniul energetic autohton, între care CNR-CME, COGEN, CRE, EPG, RBSTA, ROGBC, ROPEPCA, RPIA, RWEA, UPG, precum şi Aspen Institute România.

Proiectul energynomics Awards este în cea mai mare măsură autofinanțat, propus și organizat de Wing Media Energy Consulting, prin energynomics.ro și partenerii săi: ALD Automotive, Aqua Carpatica, Artmark, BCR Pensii, CEZ România, Chivas, Domeniile Sâmbureşti, Electrica, Envisan, Hidroelectrica, Hunt Oil, Kyocera, LeasePlan, Mitsubishi, OMV Petrom, Petrotel Lukoil, Schneider Electric România, Emerson Ridge Tools, SGS România, Transelectrica, WU Executive Academy.

Evenimentul se bucură de susţinerea următorilor parteneri media: Bursa, Business Review, Forbes, Puterea, Mesagerul Energetic, Universul Ingineres – AGIR, Revista 22, Economistul.

Share.