Operatorii mai pierd un punct procentual din tarifele de distribuție a energiei electrice

0

Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE a aprobat, în ședința de marți, 12.12.2017, tarifele specifice pentru serviciul de distribuție a energiei electrice și a prețului pentru energia electrică reactivă la operatorii de distribuție concesionari pentru anul 2018, se arată într-un comunicat.

”Ca urmare a analizei efectuate de către ANRE a datelor transmise de operatorii de distribuție concesionari și a calculelor veniturilor reglementate, cu luarea în considerare a corecțiilor anuale efectuate conform cadrului de reglementare în vigoare, tarifele aprobate pentru anul 2018 înregistrează, față de anul 2017, o scădere medie de 1,08 % la nivelul întregii țări, pentru cei opt operatori de distribuție concesionari”, arată documentul citat.

Operatorii de distribuție concesionari solicitaseră pentru anul 2018 o creștere medie a tarifelor de distribuție cu 9,78%, comparativ cu tarifele aprobate pentru anul 2017.

Tabel-13-dec

În ultimii patru ani, tarifele de distribuţie aprobate de ANRE au scăzut cu circa 20%, cea mai abruptă reducere fiind consemnată în 2016.

Operatorii de distribuție concesionari sunt Delgaz Grid, Distribuţie Oltenia, E-Distribuţie banat, E-Distribuţie Dobrogea, E-Distribuţie Muntenia, SDEE Muntenia Nord, SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud.

Share.

Lasă un comentariu