Operatorii germani de rețea au nevoie de o creștere accentuată a capacității regenerabilelor până în 2035

0

Cei patru operatori de rețea ai Germaniei au declarat, vineri, că este necesară o creștere accentuată a capacității de generare regenerabilă a țării în următorii 15 ani pentru a răspunde cererii în creștere pe segmentele de încălzire, transport și alte industrii. În prezentarea estimărilor privind necesarul de capacitate pentru 2035, cele patru firme de rețea de transmisie de înaltă tensiune au declarat într-un comunicat de presă comun că va fi nevoie de o capacitate instalată de energie regenerabilă cuprinsă între 235 și 276 GW până în 2035, comparativ cu cei 118 GW existenți în 2018.

“Sectorul energetic joacă un rol central în atingerea obiectivelor climatice, iar acest lucru trebuie însoțit de o extindere semnificativă a energiei regenerabile”, au declarat companiile, adăugând că toate scenariile pe care le-au discutat presupuneau creșterea cererii de energie, potrivit Reuters.

Prognoza s-a bazat pe proiecții de utilizare a energiei cuprinse între 638 și 729 TWh până la sfârșitul perioadei, comparativ cu 595 TWh consumați în 2018.

Share.

Lasă un comentariu