OPEC ar putea scădea în continuare producția, din luna iunie

0

Națiunile producătoare de petrol se apropie tot mai mult de încheierea perioadei de saturare globală și de o re-echilibrare a pieței, iar OPEC va decide luna viitoare dacă să extindă sau nu perioada de reducere a producției începând cu luna iunie, a declarat secretarul general al grupului, Mohammad Barkindo.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și alți producători majori s-au angajat să-și reducă stocurile de petrol și toate țările care participă la înțelegea valabilă timp de șase luni pentru a reduce treptat producția s-au angajat la refacerea stabilității pieței, a declarat Barkindo.

OPEC va decide în cadrul unei reuniuni ce va avea loc pe 25 mai dacă să prelungească sau nu perioada de reducere a producției la care s-a angajat începând din ianuarie, a spus el, conform Bloomberg.

„Suntem optimiști că măsurile luate ne-au poziționat deja înspre refacerea pieței“, a declarat Barkindo. „Acțiunea noastră colectivă va continua să se dovedească eficientă.“

OPEC și alți producători, inclusiv Rusia, au fost de acord, în decembrie, să reducă extracția de petrol, într-un efort orchestrat de a pune capăt unei supraoferte care apăsa asupra prețurilor. Respectarea reducerilor a fost mai robustă în luna martie față de luna precedentă, a spus Barkindo. Petrolul Brent a câștigat aproximativ 19%, din momentul în care OPEC a decis să micșora producția, iar referința a fost cu 24 de cenți mai mare, la 55.13 dolari pe baril, ieri la prânz, pe piața londoneză.

Share.

Lasă un comentariu