OPEC a îmbunătățit estimările privind cererea de țiței, pe fondul creșterii solide a economiei mondiale

0

Cererea pentru țiței pe plan global va urca anul acesta mai rapid decât se estima, pe fondul creșterii solide a economiei mondiale, a estimat, luni, Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), transmite DPA.

Cererea pentru țiței ar urma să urce cu 1,59 milioane de barili pe zi (bpd), față de 60.000 bpd în precedenta prognoză a OPEC. Producția totală ar urma să ajungă la o medie de 98,6 milioane de barili pe zi.

Legătura strânsă între creșterea economiei și cererea pentru țiței va continua, cel puțin pe termen scurt. Pe lângă creșterea economiei mondiale, cu 3,8%, anul acesta, dezvoltarea industriei petrochimice și cererea pentru transportul de combustibil vor sprijini piața petrolului în 2018, se arată în comunicatul OPEC, conform Agerpres.

Luni, cotația barilului de petrol Brent cu livrare în luna aprilie a urcat cu 1,64%, la 63,82 dolari, în timp ce cotația barilului de petrol light sweet crude (WTI) la bursa New York Mercantile Exchange a crescut cu 1,99%, la 60,38 dolari, conform economica.net.

Share.

Lasă un comentariu