OMV Petrom sponsorizează cu 10 mil. de euro primul spital de oncologie pediatrică din România

0

OMV Petrom sponsorizează cu 10 milioane de euro proiectul Asociației Dăruiește Viață pentru construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. Din cele 10 milioane de euro, 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru achiziția de echipamente medicale, iar restul de 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrări de instalații sanitare și electrice și amenajări interioare.

Pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la copii vor fi achiziționate un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) și echipamente pentru blocul operator precum și pentru training-ul personalului medical și auxiliar al spitalului.

„Fiecare copil merită o șansă la viață și am fost cu adevărat impresionată de numărul mare de români care sprijină acest spital cu donații”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

„Am pornit acest proiect de la zero, dar cu încredere că românii pot să-și ia viața în mâini și să-și construiască singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer. […] Este cu siguranță cea mai mare sponsorizare primită de Dăruiește Viață pentru spitalul oncologic pentru copii și ea ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit”, a precizat Carmen Uscatu, una dintre fondatoarele asociației Dăruiește Viață.

Anul trecut, în stațiile OMV și Petrom din țară s-au strâns peste 50.000 de euro prin donațiile de la clienți, anunță compania, care precizează că va menține campania și în următorii 2 ani, astfel încât, orice client al stațiilor OMV și Petrom să poată contribui, în continuare la finalizarea spitalului.

CITEȘTE ȘI Romgaz sponsorizează cu 1 milion de lei Spitalul de Urgență Sibiu, aproape 3 milioane în trei ani

Share.

Lasă un comentariu