OMV Petrom devine prima companie din România care susține recomandările TCFD

0

OMV Petrom își anunță sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice. Fiind prima companie din România care a devenit susținător TCFD, OMV Petrom se alătură unui grup de peste 1.300 de organizații din întreaga lume care și-au afirmat sprijinul pentru TCFD de când au fost lansate recomandările sale voluntare în 2017.

„OMV Petrom este de mult timp dedicată practicilor de afaceri sustenabile. În calitate de companie energetică, ne-am angajat să contribuim la tranziția României către o economie cu emisii reduse de carbon. Considerăm că aplicarea ghidului de raportare TCFD sporește considerabil transparența și permite părților interesate să înțeleagă mai bine eforturile companiei în ceea ce privește schimbările climatice. Sperăm că multe alte companii românești ni se vor alătura pentru a deveni susținători ai TCFD, contribuind astfel la economia sustenabilă a țării,” a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Strategia de sustenabilitate a OMV Petrom 2025 stabilește obiective clare privind siguranța, eficiența carbonului, diversitatea, inovația, principiile de afaceri și responsabilitatea socială.

OMV Petrom a publicat informații despre managementul carbonului în raportul său de sustenabilitate începând cu 2018. Prin investiții susținute, compania a redus emisiile de carbon ale operațiunilor sale cu 22% în 2019 față de 2010.

Pe viitor, OMV Petrom își va aprofunda analiza și raportarea cu privire la riscurile asociate schimbărilor climatice și gestionarea acestora.

Share.

Lasă un comentariu