Acasă » Petrol și Gaze » Transport » Oil Terminal își numește astăzi un nou Consiliu de Administrație

Oil Terminal își numește astăzi un nou Consiliu de Administrație

24 noiembrie 2017
Import-Export
Bogdan Tudorache

Oil Terminal Constanța, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră, își va desemna, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor de azi, 24 noiembrie, noii membri ai Consiliul de Administrație, prin metoda votului cumulativ. Conform site-ului companiei, există în prezent nouă candidați pentru CA.

De asemenea, va fi stabilită durata mandatului administratorilor provizorii, se mai arată în convocatorul companiei. Vor fi stabilite, totodată, indemnizațiile administratorilor, la dublul câștigului mediu lunar brut al activității pe ramură, raportat de INS, ca medie a ultimului an. Acționarii o vor împuternici pe Aura Gabriela Dumitru, reprezentant al Ministerului Energiei – acționarul majoritar- să contrasemneze contractele de administrare.

Compania a raportat un profit net de 11,5 milioane lei în primele nouă luni, în scădere cu 24,9%, de la 15,3 milioane lei, în perioada similară a anului trecut, arată datele transmise luni Bursei de Valori București (BVB). În perioada ianuarie – septembrie, cifra de afaceri netă înregistrează o creștere cu 3,5% față de primele nouă luni din 2016, până la 120,9 milioane lei, generată de creșterea cu 2,9% a veniturilor din servicii prestate.

De asemenea, la 30 septembrie societatea Oil Terminal era implicată într-un număr de 84 procese aflate pe rolul instanțelor de judecată, conform News.ro. Pentru anul 2017 cheltuielile pentru investiții sunt prevăzute în sumă de 25,38 milioane lei constituite la nivelul sursei de finanțare a investițiilor, din care rambursări de credite pentru investiții în sumă de 1,8 milioane lei, iar cheltuieli de investiții în valoare de 23,5 milioane lei.

La 30 septembrie, nivelul înregistrat al cheltuielilor de investiții a fost în sumă totală de 7,8 milioane lei, fiind mai mic cu 15,5% față de nivelul aprobat (9,33 milioane lei). Cantitățile derulate de țiței și alte produse petroliere s-au ridicat la 4,06 milioane tone, în scădere cu circa 6% față de perioada ianuarie-septembrie 2016.

La sfârșitul lunii septembrie, datoriile pe termen lung în sumă de 38,5 milioane lei au înregistrat o creștere cu 7,2% față de 31 decembrie 2016 (35,9 milioane lei) ca urmare a încheierii unui contract de credit pentru investiții în valoare de 26,7 milioane lei încheiat cu Bancpost în data de 2 august 2017. În perioada menționată, datoriile totale sunt în cuantum de 59,59 milioane lei.

La 30 septembrie, acțiunile au fost tranzacționate la valoarea de 0,1495 lei/acțiune (preț de închidere). De asemenea, la finalul primelor nouă luni ale anului societatea are înregistrate în sold provizioane în valoare totală de 1,91 milioane lei, în scădere cu 83,6% (9,77 milioane lei) față de 31 decembrie 2016, deoarece s-au anulat provizioanele pentru litigii în valoare de 7,65 milioane lei.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *