Oferta publică de 270 mil. USD a Bloom Energy, un succes

0

Bloom Energy Corp., producătorul de sisteme energetice cu baterii deținut de Kleiner Perkins Caufield & Byers, a înregistrat o creștere în prima zi de tranzacționare, după ce a lansat o ofertă publică inițială (IPO) destul de rară, în domeniul energiei alternative.

Acțiunile au crescut cu 47%, oferind companiei o valoare de piață de aproximativ 2,34 miliarde de dolari. Bloom Energy a vandut 18 milioane de acțiuni pentru 15 dolari per titlu marți, dupa ce a cerut pentru pachet 13 pana la 15 USD, în cadrul primului IPO de energie alternativa din SUA din octombrie 2016, potrivit Bloomberg.

Compania din Sunnyvale, California, produce surse neinteruptibile (UPS) sau servere de energie, sisteme compuse din mai multe celule de combustie care permit clienților, printre care Morgan Stanley și AT&T, să genereze energie electrică local chiar și atunci când rețeaua suferă căderi. Bloom intenționează să utilizeze veniturile în scopuri generale, inclusiv cercetare și dezvoltare, precum și vânzări și marketing, potrivit unei cereri depuse de Comisia de Valori Mobiliare din SUA.

Oferta sa vine la doar câteva luni după ce S.U.A. a reintrodus un credit fiscal pentru investițiile în celulele de combustie, ca parte a unei revizuiri a sistemului de impozitare, făcând astfel sistemele mai accesibile. Directorul executiv KR Sridar a spus că, în timp ce lipsa creditelor fiscale a fost un motiv pentru care a amânat IPO-ul cu doi ani, era pregătit să avanseze oferta chiar dacă acestea nu erau reintroduse.

Venitul Bloom a crescut anul trecut, dar compania se așteaptă să rămână pe pierderi pe termen scurt, potrivit prospectului de emisiune. Ea a acumulat un deficit de 2,3 miliarde de dolari în rezerve de numerar, datorii și a acțiuni convertibile.

Celulele de combustie ale Bloom produc energie electrică din gaze naturale, într-o reacție chimică care emite apă și mai puține gaze cu efect de seră decât în cazul arderii.

Share.

Lasă un comentariu