Octopus Energy din Marea Britanie plătește clienții care utilizează surplusul de energie electrică verde

0

Octopus Energy din Marea Britanie, un jucător care amenință poziția celor șase mari companii de utilități, a lansat prima ofertă conform căreia clienții sunt plătiți să consume, atunci când există prea multă energie ofertată în sistem, a transmis joi compania.

Mișcarea vine pe fondul presiunilor asupra furnizorilor de energie de a reduce facturile, guvernul britanic planificând să plafoneze prețurile, potrivit Reuters. Octopus a declarat că noul plan tarifar este primul ce acest fel din lume, cu 100% din energia electrică provenită din surse regenerabile, iar prețurile fiind ajustate la fiecare jumătate de oră pentru a reflecta mișcările de pe piața angro.

În situațiile în care prețurile scad sub zero – ceea ce se poate întâmpla atunci când există o cerere scăzută și o producție ridicată de la fermele eoliene și centralele solare – clienții ar fi plătiți pentru a utiliza excesul de energie electrică. Clienților li se va trimite o notificare, fie prin text, fie prin e-mail, car îi va informa asupra unui exces de ofertă, fapt ce le va permite stabilească cronometrul echipamentelor electrocasnice la acea oră, pentru produse cum ar fi mașinile de spălat, sau să-și încarce vehiculele electrice la momentul potrivit, pentru a beneficia de ofertă.

Octopus a declarat că au existat patru ocazii în ultimele 12 luni, când prețul unitar al energiei electrice a scăzut sub zero lire per KWh. Un utilizator de autovehicule electrice ar putea economisi până la 669 de lire sterline (928,24 dolari) pe an, în comparație cu tariful mediu al celor șase mari furnizori, a afirmat compania.

Cei 6 mari furnizori de energie din Marea Britanie, care controlează aproximativ 80% din piață, sunt British Gas, SSE, E.ON, EDF Energy, Innogy’s Npower și Iberdrola’s Scottish Power.

Share.

Lasă un comentariu