O delegație a SUA a vizitat centrala bulgară pe lignit de la Maritza

0

Experți ai Departamentului pentru Energie al SUA, ai Departamentului de Stat și ai Ambasadei SUA la Sofia au făcut vizitat cea de-a doua mare centrală termică din complexul Maritsa East – „ContourGlobal Maritsa East 3”.

În cadrul întâlnirii cu conducerea ContourGlobal și a centralei electrice, a fost evidențiat rolul important al centralei pentru independența și securitatea energetică și implementarea potențială a tehnologiilor moderne care vizează reducerea emisiilor de carbon, potrivit Novinite.

ContourGlobal Maritza East 3 deține și operează prima centrală termică cu lignit din sud-estul Europei care funcționează în deplină conformitate cu cele mai înalte standarde europene pentru siguranța în muncă și protecția mediului.

Instalația generează 10% din energia electrică a Bulgariei, folosind surse locale de energie și contribuie astfel la garantarea securității energetice și independenței țării.

Peste 1,4 miliarde BGN (718 milioane euro) au fost investiți în asigurarea funcționării fiabile a instalației și în măsuri de protecție a mediului. Acționarii sunt compania internațională ContourGlobal (73%) și Compania Națională de Electricitate a Bulgariei (27%).

Share.

Lasă un comentariu