Nuclearelectrica şi Falcon au semnat un memorandum privind dezvoltarea proiectului Alfred

0

Nuclearelectrica (SNN) şi Consorţiul Falcon, format din Ansaldo Nucleare, ENEA şi ICN, au semnat un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea pentru dezvoltarea reactoarelor de Generaţie IV, prin proiectul Alfred, a anunţat SNN.

“Scopul acestui Memorandum este de a stabili un cadru de colaborare între cele două părţi în ceea ce priveşte lucrările pre-proiect şi activităţile de cercetare şi dezvoltare care urmează să fie implementate în vederea dezvoltării proiectului Alfred”, se arată într-un comunicat al SNN.

“Într-un mediu internaţional în care politicile şi măsurile de mediu reconfigurează major industria energetică, iar soluţia provine dintr-un mix bine gândit de surse cu emisii scăzute de CO2, dezvoltarea tehnologiilor nucleare în sensul îmbunătăţirii constante a securităţii, a economicităţii şi a flexibilităţii a devenit o necesitate. La nivel global, sunt puţine state care dezvolta noi tehnologii nucleare, România fiind unul dintre acestea, iar proiectul Alfred fiind considerat la nivel internaţional o tehnologie promiţătoare de ultimă generaţie. Este un proiect complex, cu multe beneficii de tehnologie, securitate, economicitate pe care ne dorim să îl vedem în exploatare comercială în cât mai multe state după finalizarea proiectului.

”Cooperarea pentru dezvoltarea acestui proiect este esenţială, iar acest Memorandum este o dovada a responsabilităţii şi implicării industriei nucleare româneşti, per total, în dezvoltarea programului nuclear şi în oferirea unei soluţii inovatoare la nivel internaţional. În anul 2018, la nivel global, energia nucleară a furnizat 2563 TWh. Dacă în locul producţiei de 2.563 TWh din nuclear, s-ar fi folosit un combustibil convenţional, s-ar fi emis 2.701 milioane tone de CO2. Este evident rolul energiei nucleare şi al dezvoltărilor tehnologice”, a declarat Cosmin Ghiţă, director general al SNN, conform Agerpres.

Share.

Lasă un comentariu