Nuclearelectrica oprește Unitatea 1 de la Cernavodă pentru lucrări de mentenanță, urmează U2

0

Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN), care administrează cele două reactoare nucleare ale centralei de la Cernavodă, a anunțat că începând cu data de 2 mai 2017, ora 01:00, Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi deconectată controlat de la Sistemul Energetic Național (SEN) pentru efectuarea unor lucrări de mentenanță care, potrivit procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită, potrivit unui comunicat de presă remis energynomics.ro.

Lucrările de mentenanță implică înlocuirea unor componente aferente instalațiilor Unității 1 și reprezintă activităti programate în conformitate cu necesitățile și procedurile centralei, explică reprezentanții companiei.

Potrivit Nuclearelectrica, ”Unitatea 1 va fi reconectată la SEN în data de 5 mai 2017, perioada de oprire controlată a Unității 1 fiind corelată atât cu necesitatea realizării activităților de mentenanță, cât și cu data intrării în oprire planificată a Unității 2 CNE Cernavodă.

Astfel, Unitatea 2 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată în data de 6 mai 2017 pentru o perioadă estimată de 30 de zile, conform planificărilor aferente fiecărei opriri planificate.

”Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, inițiate cu aproximativ 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane și bugetare corespunzatoare”, au mai explicat oficialii companiei.

În perioada opririi planificate a Unității 2 CNE Cernavodă, se vor efectua activităţi din următoarele programe:

  • Programul de mentenanță preventivă/ electivă/ corectivă;
  • Programul de inspecţii;
  • Programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate;
  • Programul de implementare modificări.

Oficialii Nuclearelectrica asigură că lucrările, atât cele aferente Unității 1, cât și cele stabilite în programul de oprire planificată a Unității 2, se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Share.

Lasă un comentariu