Nuclearelectrica a pus pe ordinea de zi a AGA demararea proiectului reactoarelor 3 și 4

0

Societatea Națională Nuclearelectrica SA (SNN) solicită acordul acționarilor pentru demararea lucrărilor pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, reprezentanții SNN cer introducerea pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare și Extraordinare a Acționarilor, stabilită pentru 10/11 aprilie 2019 a „aprobării Acordului Investitorilor în formă preliminară cu privire la Unitățile 3 și 4 de la CNE Cernavoda încheiat între China General Nuclear Power Corporation și CGN Central and Eastern Europe Investment (RO) CO.S.A. și Societatea Națională Nuclearelectrica SA”.

Solicitarea a venit din partea acționarului majoritar Ministerul Energiei, conform e-nergia.ro.

Realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă este estimată la cinci miliarde de euro, iar autoritățile analizează ce ajutoare de stat pot acorda investitorilor, printre care și posibilitatea de a vinde energia în afara bursei, se arată într-un document intitulat „Strategia revizuită de continuare a proiectului unităților 3 și 4 de la Cernavodă”, postat pe site-ul Nuclearelectrica și consultat de Agerpres.

Share.

Lasă un comentariu