Nuclearelectrica a aprobat proiectul de investiție cu CGN pentru Unitățile 3 și 4

0

Nuclearelectrica a aprobat, în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Acordul Investitorilor în formă preliminară cu privire la Unitățile 3 și 4 de la CNE Cernavodă.

Acordul urmează să fie încheiat între China General Nuclear Power Corporation și CGN Central and Eastern Europe Investment (RO) CO.S.A., respective Societatea Națională Nuclearelectrica.

Acordul prevede înființarea societății de proiect (JVCo) având drept scop limitat să fie singură platforma tehnică și operațională pentru dezvoltarea ulterioară a Proiectului, după aprobarea și încheierea Acordului Investitorilor.

Noua companie de proiect (JVCo) va avea, la înființare, un capital social de 90.000 lei, urmând că prin majorare de capital să se ajungă la echivalentul maxim de 4,08 milioane de euro, cu menținerea cotelor de participare în acționariat de 51% CGN și 49% SNN, condiționat de aprobarea și încheierea Acordului Investitorilor, respectiv a documentului final al tranzacției așa cum este prevăzut în Strategia Revizuită, se precizează într-un comunicat al SNN transmis BVB.

Share.

Lasă un comentariu