Noua șefă a Energiei UE sprijină gazul ca parte a tranziției climatice

0

Gazul natural va permite trecerea UE la neutralitatea climatică, a declarat Kadri Simson parlamentarilor europeni înainte de a primi sprijinul pentru a deveni joi comisarul energetic al blocului.

Simson, o liberală membră a Partidului de Centru din Estonia și fost ministru al afacerilor și infrastructurii economice, și-a expus viziunea asupra politicii energetice în timpul unei audieri de trei ore în fața comisiei parlamentului pentru industrie, cercetare și energie (ITRE).

Simson, care a primit un sprijin prudent din partea majorității europarlamentarilor, crede în utilizarea gazelor naturale în procesul de renunțare la cărbune, potrivit Climatechangenews.com. Gazul „ar putea fi opțiunea cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor pentru înlocuirea centralelor electrice bazate pe cărbune”, le-a spus ea eurodeputaților, citând securitatea energetică, un alt motiv pentru a investi în infrastructura de gaze „sustenabilă în viitor”.

Ea a spus că importurile de gaze naturale lichefiate (GNL) din SUA au fost „reușite și ar trebui continuate”. În luna mai 2019, aproximativ 13,4% din totalul importurilor de gaze din UE proveneau din SUA, o creștere de 272% față de 2016, potrivit Comisiei Europene.

Share.

Lasă un comentariu