Nicolescu: Domeniul energetic – oportunitate strategică pentru România, are nevoie de minister propriu

1

Domeniul energetic reprezintă o oportunitate strategică pentru România și are nevoie de un minister propriu, susține fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu. Ideea comasării ministerului energiei cu cel al economiei, în contextul formării noului Guvern, este una greșită, spune el.

”Așa e în majoritatea statelor UE, așa e în SUA, Rusia, China. Pe lângă acest lucru există și aspecte tehnice care ar face din această comasare o greșeală. Am risca reluarea procesului de acreditare pentru operatorii de transport, întârzierea folosirii unor fonduri europene, deoarece ministerul energiei a fost acreditat ca autoritate care acordă autorizație pentru proiectele europene de interes comun”, a afirmat Nicolescu, citat de financialintelligence.ro.

”Eficienţa și calitatea actului de guvernare vor crește în energie dacă la conducerea sectorului vor fi numiți niște oameni integri și competenți, nu prin comasări care vor mări haosul din prezent”, a mai spus fostul ministru.

Share.

1 Comment

  1. Mai ramane sa avem decidenti care vor intelege mesajul dvs.Personal ma indoiesc, din pacate cei care vor suferii, vor fi copii nostrii peste 20-25 de ani.

Lasă un comentariu