Naftogaz ia în calcul gazele românești

0

Naftogaz ia în calcul, în situația în care nu va ajunge la un acord cu Gazprom pentru continuarea de la 1 ianuarie 2020 a tranzitului gazelor rusești destinate Europei prin sistemul de transport ucrainean, varianta ca țări precum Polonia, Slovacia și Republica Moldova să fie aprovizionate cu gaze din România, care ar ajunge la aceste destinații prin aceleași conducte ale Ucrainei.

Ideea a fost exprimată de directorul executiv al Naftogaz, Iuri Vitrenko, după ultima rundă de negocieri tripartite Ucraina-Rusia-Comisia Europeană pentru semnarea unui nou acord de tranzit al gazelor rusești prin Ucraina, negocieri purtate la Bruxelles. Cel în vigoare expiră la finalul acestui an. Discuțiile, care au avut loc luni, nu au ajuns la niciun rezultat și vor fi reluate la finalul lunii viitoare, cu foarte puțin timp înainte de expirarea contractului de tranzit, potrivit profit.ro.

Reprezentantul Comisiei Europene la negocieri, vicepreședintele Maroš Šefčovič, responsabil cu Uniunea Energetică, a declarat public că este “dezamăgit” de deznodământ și a dat de înțeles că partea rusă poartă responsabilitatea eșecului.

Share.

Lasă un comentariu