Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a trecut! Guvernul a fost demis!

0

Moțiunea de cenzură depusă de PSD a obținut 261 de voturi favorabile – Guvernul Orban a fost demis. Până la depunerea jurământului de către membrii unui nou executiv, cabinetul Orban va îndeplini numai atribuții administrative. Executivul condus de liderul PNL Ludovic Orban a fost acuzat de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Dintre cei 465 de parlamentari au fost prezenți 423 și 400 au votat; dintre aceștia 261 de parlamentari au votat în favoarea moțiunii de cenzură.

„Matematic avem 232 de voturi”, anunța Marcel Ciolacu, liderul PSD, înaintea votului. Moțiunea de cenzură a fost susținută public de alte două formațiuni, respectiv UDMR și Forța Națională. Pro România anunțase că nu va vota moțiunea de cenzură propusă de PSD.

PSD și UDMR au acuzat Executivul, în textul moțiunii de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești”, de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Înaintea votului, premierul Ludovic Orban afirma că nu se teme de moțiunea de cenzură. „Indiferent ce se va întâmpla în următoarea perioadă, noi avem un singur lucru de făcut, să răspundem așteptărilor românilor, să ne ducem către fiecare român, să le arătăm visul nostru, credința noastră și puterea de a le realiza, să reușim în toate alegerile care vor urma, indiferent că sunt alegeri într-un tur, în două tururi, cu alegeri directe, cu alegeri indirecte, că o să fie parlamentare la termen sau anticipate, să câștigăm alegerile, pentru că doar astfel România poate să ajungă la realitatea pe care o visez eu și o visați fiecare dintre voi”, spunea Ludovic Orban.

Share.

Lasă un comentariu