Moody’s menţine ratingul Transelectrica la Ba1, cu perspectivă pozitivă

0

Transelectrica SA a obţinut, pentru al treilea an consecutiv, ratingul Ba1 (Corporate Family Rating) cu perspectivă pozitivă, din partea agenţiei de evaluare Moody’s Investors Service, a anunţat, miercuri, compania.

Astfel, Moody’s menţine, pentru 2020, ratingul CNTEE Transelectrica SA, cu o îmbunătăţire a ratingului la nivel individual de la Ba2 la Ba1.

Ratingul Ba1 cu perspectivă pozitivă reflectă un profil de risc de afaceri scăzut al CNTEE Transelectrica SA, având în vedere importanţa strategică a companiei de monopol natural, în contextul unei îmbunătăţiri continue a cadrului de reglementare, se precizează în comunicatul transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, ratingul companiei, la nivel individual (Baseline Credit Assessments) a cunoscut o îmbunătăţire, urcând de la Ba2 la Ba1. Ratingul individual reprezintă capacitatea intrinsecă a unei companii de a face faţă obligaţiilor financiare fără suportul guvernamental.

“Reconfirmarea ratingului cu perspectivă pozitivă este o validare a credibilităţii companiei în relaţia cu investitorii. Ne dorim să menţinem şi să consolidăm această credibilitate prin seriozitate şi profesionalism şi prin consecvenţă în implementarea planurilor investiţionale”, a declarat Cătălin Niţu, director general executiv şi preşedinte al Directoratului CNTEE Transelectrica SA.

Share.

Lasă un comentariu