Moody‘s acordă Transelectrica ratingul Ba1, cu îmbunătățirea perspectivei

0

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a informat acţionarii prin intermediul unui comunicat BVB că Agenția Internațională de Rating Moody’s Investors Service a reconfirmat ratingul acordat anul trecut Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA, respectiv Ba1, însă a îmbunătățit perspectiva companiei, de la stabil la pozitiv. ”Ratingul Moody’s este o opinie obiectivă favorabilă cu privire la capacitatea Transelectrica de a-și onora obligațiile financiare”, se arată în comunicatul remis BVB.

”Îmbunătățirea perspectivei ratingului de la stabil la pozitiv arată că Transelectrica are valori financiare foarte puternice, stabile și predictibile, un parcurs cu tendințe de dezvoltare caracterizat printr-o implementare consecventă a normelor de reglementare și se așteaptă că această tendință să continue”.

Transelectrica va investi 400 de milioane de lei în 2018

Noul calificativ acordat de compania de rating poate însemna o reducere a costului împrumuturilor pentru compania de transport a electricității.

Share.

Lasă un comentariu